Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2021, 16:46
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj zawiodła cała drużyna. I nie był to nowy problem. On się powtarza od lat. Jeśli nie idzie nam nasza gra, stajemy się nadzwyczaj łatwą ofiarą. Niestety, jak w tym dowcipie o policjantach, jesteśmy w stanie sprowadzać piłkarzy, którzy potrafią albo czytać albo pisać, ale nie obie rzeczy jednocześnie. Jeśli więc gra Yebo lub Starzyński musimy się liczyć z tym, że będzie ich brakowało z tyłu. Nie wiem na co stać w tym aspekcie Skvarkę i El Mahdioui'ego, ale wczoraj nie byli zbyt wielką przeszkodą dla Termaliki. I tu rodzi się pytanie. O ile lepiej będziemy w stanie realizować nasze założenia za miesiąc lub dwa, bo nie mam wątpliwości, że tak jak Termalika albo lepiej zagra z nami połowa ekstraklasy...
Zgadza sie Kurz. Jedyne, czego sie czepiam,to Twoj brak watpliwosci. Zobaczymy,czy lepiej z nami zagra polowa Ekstraklasy,bo - wiem,banal - ale mecz meczowi nierowny. Oprocz tradycyjnie Legii nie widze jakichs niesamowitych skladow wiekszosci druzyn w Eklapie. Dzisiaj wlasnie Pogon grajac przez przewazajaca czesc meczu w 11-tu na 10-ciu zremisowala z Warta. My w tamtym roku jechalismy do Szczecina jak na pozarcie,a przypomnij sobie,jak Pogon ledwo uratowala z nami remis,a w tamtym sezonie z pucharowiczem jeszcze wygralismy. itd.,itp. Bez paniki - w dalszym ciagu brak nam Alana czy Patryka,a ustawienie pomocy Zukow-Ashraf nie jest dobrym ustawieniem. Ale to temat na inny poemat.

Jeszcze jedno.Oczywistym jest to,ze nie mamy swietnych pilkarzy,a takze,co najwazniejsze,KASY ZA KTORA MOZNA ICH KUPIC.nie mamy takze najbardziej utalentowanych mlodych w tym kraju. Ale to nie zwalnia z logiki, w mysl ktorej prowadzisz druzyne lub ten zespol oceniasz.

Jesli po jednym meczu ktos postuluje rezygnacje z 17-latka, to trudno to inaczej niz szyderczo komentowac. Tym bardziej,ze wychodzi spod klawiatury dojrzalego czlowieka,a nie - nomen omen - 17-latka.
You'll never know...
Odpowiedz cytując