Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2021, 08:51
Dobrze, że nie podniecałem się meczem z ZL. I niby nie płaczę po BB, bo taki nasz los średniaka ligowego, ale mecz z BB był do wygrania, a nam punkty są w tym sezonie bardzo potrzebne. Zlekceważyliśmy przeciwnika. Przesądził brak zaangażowania. Dobrze, że jest 1 pkt.

Moim zdaniem sytuacja z bramkarzem jest dla klubu kompromitująca. Biegański pewnie ma ten talent i fajnie, niech trenuje, za rok-dwa wskoczy do bramki, ale fakty są takie, że na dziś jeszcze się nie nadaje. Obie bramki straciliśmy po jego (ew. także po jego) błędach. Trzeba było nie skreślać Buchalika, jeśli transfer Lisa wciąż się ważył, a nie mieliśmy zaklepanego nikogo, kto nadaje się na ekstraklasę. Po co nam ten Rosa, wciąż nie wiem. Gdyby ta sytuacja wynikała z przemyślanej strategii - godzimy się na błędy, promujemy Biegańskiego, sprzedajemy i zarabiamy, ok. Ale tu zaraz pewnie ktoś przyjdzie, po prostu przespaliśmy temat.

Yeboah zagrał jak w poprzedniej rundzie - egoizm i nieskuteczność. Szkoda, gdyby więcej myślał, ładnie byśmy na nim zarobili. Gruszkowski sufit ma chyba jednak niżej niż myślałem, ale wciąż uważam, że przy naszym budżecie jest ok. Zawsze może go zmienić Szot. A Starzyńskiemu przydałaby się za tydzień ławka i odpoczynek. Natomiast to, co odstawił środek pomocy, to już kryminał. Zaraz za nim środek obrony, tam też popisy - i chyba jednak Sadlok wypadł lepiej od Frydrycha.

Niech już ten C+ traci prawa do Ekstraklasy, bo to jakiś koszmar.

Kuveljić się obudzil, jedyny plus. Może niech wskoczy za Żukowa za tydzień.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując