Wyświetl pojedynczy post
D@mian
Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2021, 20:35
Bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu. Świetnie ustawiona, bardzo zmobilizowana i wygrywająca masę pojedynków ciało w ciało oraz powietrznych drużyna z Niecieczy. Jednak wywozimy punkt, który musimy szanować. W zeszłym sezonie skończyłoby się jakieś 3:0 lub 4:1 dla Termaliki. Biegański płaci frycowe za swój brak doświadczenia, bo obydwie bramki go obciążają. Pokazał jednak w kilku sytuacjach odwagę w sytuacjach 1 na 1 oraz przy dośrodkowaniach. Gruszkowski lepiej do przodu niż do tyłu. Gra obronna całego naszego zespołu bardzo zła, totalny brak asekuracji. Szczerze mnie to nie dziwi, bo pomimo wyniku takie błędy robiliśmy również z Zagłębiem oraz w sparingach. Drużyna się zgrywa i obyśmy tylko wyciągali wnioski. Byłoby super jeśli tak słabe mecze będziemy remisować ale mieliśmy dziś sporo szczęścia. Pisałem już wiele razy ale bardzo mnie martwi od pół roku forma Frydrycha, bo to wygląda na ciągły zjazd w dół, poza kilkoma lepszymi meczami. Z taką szybkością i zwrotnością to on nie będzie w stanie zaasekurować młodego Gruszkowskiego i grać skutecznie na wyprzedzenie. Oby Alan szybko wrócił do zdrowia lub Michał wrócił do najwyższej dyspozycji, bo słabo to wygląda. Sadlok natomiast wcale nie gra tak słabo jak niektórzy piszą. Jak wyzdrowieje Adi to również będą walczyć o 1 skład. Z naszego środka pomocy (pomimo bramki) chyba najsłabiej Żukow. Wiele razy nie zdążył z asekuracją. Pierwszy raz od transferu w końcu dał nam coś Kuveljić i warto to odnotować. Wracał, odbierał, walczył i starał się szybko wychodzić z piłką do przodu. Występ na plus. Musimy uzbroić się w cierpliwość, bo każda dobra drużyna rodzi się w bólach i nieraz jeszcze doświadczymy słabszych spotkań. Teraz skupić się już na sobocie i zagrać w międzyczasie fajny mecz sparingowy z Napoli aby chłopaki się trochę otrzaskali z wyższą kulturą gry.
Odpowiedz cytując