Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2021, 21:31
Cytat:
Formuła rozgrywek ma dużo mniejsze znaczenie niż ich specyfika imo. Zobaczymy na koniec sezonu kogo liczby będą bliższe prawdy
Formuła się liczy jeśli porownamy 30 kolejek do 37 z podziałem na dwie fazy. Gdzie ta druga faza zaburzała obraz rozgrywek - mecze z góra/dołem tabeli, ktoś miał więcej wyjazdów niż meczów w domu itd Ale tak jak przyjałeś czyli 30 meczów i z tego wyciągnąć średnią to myślę,że najlepsze rozwiązanie. U nas w lidze nie ma znaczenia czy gra 12 czy 22 zespoły, każdy tam jest tak samo chujowy i zawsze jakaś czołówka delikatna jest, przeważnie jakiś lider (tak jak Legia ostatnimi laty). A czy będzie do tego w dole tabeli Termalica i Stal czy (Termalica+Stal) x 4 to znaczenia nie ma.

Może ewentualnie pójść to lekko w górę/dół w zalezności od tego jak się będa w takiej lidze ukladać nowe sezony, czy szybciej poznamy spadkowiczów itp = odpuszczenie meczów, czy drużyny ze środka tabeli, które już o nic nie będą walczyć odpuszczą prędzej itd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując