Znalazłem jeszcze lepsze. Cytaty z Królowej, gdy ta zapowiadała wzrost budżetu o kilkanaście razy:
Cytat:
|
Umowa przedwstępna z inwestorem została już podpisana, a do finalizacji zapisów powinno dojść na wiosnę. Nie mogę zdradzać szczegółów negocjacji, ale mogę powiedzieć, że ma to być wejście Wisły Kraków do świata dużego biznesu międzynarodowego z ogromnymi możliwościami. To da związanie się z inwestorem o ogromnym autorytecie, który samodzielnie lub ze współudziałowcami jest twórcą ponad stu przedsiębiorstw rozpoznawalnych na całym świecie - poinformowała prezes Marzena Sarapata.
|
.
Oraz słynna bajeczka o rzekomych wrogach czyhających na świętą ziemię:
Cytat:
|
Są warte ponad 75 mln zł. Od roku przyglądamy się, jaki ruch to generuje wokół Wisły. Są to ruchy dla Wisły niebezpieczne, mamy tego świadomość i staramy się tym niebezpieczeństwom zapobiegać. Bardzo wielu przeszkadza, że nam tak dobrze idzie. Nas to nie dziwi, wiemy dlaczego tak jest. Wiemy, że niektórym chodzi o olbrzymie pieniądze, a nam chodzi o dobro nadrzędne, co wielokrotnie udawadnialiśmy, o dobro Wisły Kraków - podkreśliła prezes Marzena Sarapata.
|
.
Całość tutaj:
https://dziennikpolski24.pl/pilne-no...ji/ar/12895672
Nie muszę dodawać, że w kwestii tych rzekomych wrogów do dnia dzisiejszego nic się nie wydarzyło, a w opublikowanych zeznaniach Michalskiego można było przeczytać, że tą ziemią byli jedynie zainteresowani działacze TS-u i postawieni przez nich ludzie. Nikt z zewnątrz.