Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2021, 23:22
W ataku jest najgorzej.

Pozbywamy się Forbsa, który mimo swoich mankamentów w wielu meczach napędzał naszą grę do przodu i był maszyną do pressingu i biegania (wyniki biegowe predysponujące go do gry w pomocy, a nie na szpicy). Dołożył do tego przyzwoitą ilość trafień.

Za niego bierzemy Klimenta, który również nie jest maszyną do zdobywania goli - raczej gościem, który przy dobrych wiatrach zakręci się koło 10 trafień w sezonie. Tylko, że Kliment jest bardziej statyczny of FBF, bardziej mi Ondraska przypomina tylko trochę mniej nabuzowanego.

Cały czas brakuje nam kogoś kto byłby w stanie zagrać w stylu Turgemana. Nawet z ciut słabszej ligi niż nasza, ale mającego 'gola'. Będącego w gazie. Lub nie tak dawno będącego w gazie do odbudowy po jakimś nieudanym wojażu zagranicznym. Generalnie kogoś kto ma nosa do strzelania goli.

O ile podobała mi się gra FBF - bo nigdy nie widziałem by napastnik był tak walczący i wybiegany - to to był klasyczny 'defensywny napastnik'.

Podobnie jak Kliment. Z tymże wątpię aby Jasiu nawiązał do poziomu zaangażowania Felicio.
Nie podoba mi się ta tendencja.

Jeśli chcemy walczyć o coś więcej niż bezpieczne utrzymanie potrzebujemy tylko i wyłącznie napastnika. Pomocników, obrońców i bramkarzy mamy wystarczającą ilość. Potrzebujemy snajpera. Przez duże S. Tam powinny podążyć wszelkie środki jakie jeszcze mamy w rezerwie na wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.07.2021 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując