|
Sparing w miarę OK, ale momentami lekko bolały oczy od tej kopaniny. W sumie można się było tego spodziewać biorąc pod uwagę to, w jakim momencie okresu przygotowawczego jesteśmy.
Na plus wyróżniłbym znowu Yeboaha - widać, że bardzo ma ochotę pokazać się nowemu trenerowi. Starzyński też całkiem nieźle. Bardzo dobrze w środku wygląda El Mahdioui. Mam wrażenie, że to na nim będzie oparta gra, a Savic dostanie mniej zadań stricte kreatywnych. Kliment dużo biega, walczy i widać, że ma jakieś pojęcie o grze kombinacyjnej.
Na minus - Kuveljic. Ani nie potrafi się ustawić, ani odebrać piłki. Jeżeli obejdzie się u nas bez kontuzji, to on nie podniesie się z ławki przez cały sezon, albo będzie grał ogony. Natomiast Szot ewidentnie przegrywa z Gruszkowskim rywalizację o prawą obronę.
Z innej parafii - czy ktoś, kto bardziej ode mnie zna się na niuansach bramki, może mi wytłumaczyć, co "eksperci" widzą w Biegańskim? Oglądałem specjalnie kilka spotkań Skry, w tym baraże, i ja tu widzę kolejnego Buchalika, tylko 13 lat młodszego. Chłopak rusza się, jakby miał ciężarki w butach, a do tego te wielkie "parady" przy prostych strzałach. Do Lisa to mu jeszcze sporo brakuje, więc mam nadzieję, że Mateusz nie odejdzie, bo będziemy w czarnej d*pie z bramkarzami.
|