Stelio napisał(a):

|
Już pomijam, że zawsze i mi i wielu ludziom na tym forum przeszkadzało to, że państwowe spółki lub samorządy z kasy podatnika finansują kluby tj. Zagłębie, Piast, Górnik czy Korona. Mi to zawsze przeszkadzało, zawsze uważałem, że kluby powinny finansować się same bądź przy wsparciu prywatnych spółek i w przypadku Wisełki niestety nie będe udawać, że nagle mi się to podoba bo sprawa się tyczy klubu któremu kibicuję.
|
Oczywiście masz rację, ale podpowiem Ci, jak to sobie zracjonalizować, żeby zachować dobry humor.
Potraktuj to jako rekompensatę za całe lata dymania nas przez miasto, które nie tylko nie pomagało, jak innym, ale też rzucało nam kłody pod nogi i tylko dzięki kibicom i trio udało się nam wyciągnąć za włosy z bagna.
Poza tym przykłady Lubina czy Płocka są tylko z pozoru symetryczne, ale nie zapominajmy że Wisła to jednak klub znacznie bardziej medialny, wzbudzający emocje i ten deal ma na pewno nieporównywalnie zdrowsze biznesowe podstawy, choć nie mam złudzeń że jak ktoś będzie chciał się czepiać, to powód znajdzie.
Ja nie mam jednak na to najmniejszej ochoty i daj się po prostu trochę pocieszyć