Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2021, 21:02
Ale przeciez nikt nie zarzucał tu Hyballi braku wiedzy. Problem był z odpowiednim wdrożeniem systemu gry, nieoptymalnym dozowaniem obciążeń treningowych przed meczem, masowym zrażaniem do siebie piłkarzy i pracowników Wisły - wprowadzaniem złej atmosfery do klubu. Dołożyć należy do tego niezrozumiałe decyzje personalne, które się nie obroniły na boisku. To wszystko są naczynia połączone i złożyły się na słaby wynik. Oby następca poradził sobie lepiej, bo jeśli nie da rady to również poleci. Taka jest piłka i kolej rzeczy. Wiem, że to dla niektórych może być zaskoczenie, ale trenerzy bez wyników są wyrzucani.

Od czasów wejścia trio do klubu każde zwolnienie trenera poprzedzone było serią bardzo rozczarowujących występów. Każdy z trenerów za trio dostał szansę na wyciągnięcie drużyny z dołka, żaden nie dał rady.

Z całej tej trójki najbardziej mi szkoda było Stolara, bo w peaku to za jego czasów graliśmy najfajniejszą piłkę i robiliśmy najlepsze wyniki. Niestety zaliczył też rekordową serię porażek, więc sinusoida występów jego Wisły była pełna skrajności. Ale i tak to za jego czasów trafiały nam się mecze genialne jak pogonienie Lecha czy Legii piątką. Pod względem czysto sportowym te mecze to były promyki nadziei i mega zastrzyki pozytywnych emocji w tych nudnych jak flaki z olejem czasach pocupiałowych.

Jeśli chodzi o Gulę : życzę mu samych sukcesów i wprowadzenia Wisły do czołówki ligi. W końcu sam zarząd zdradził, że takie są plany na Wisłę Jestem za!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.06.2021 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując