Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2021, 11:59
A ja nie jestem do końca pewien, czy przy wyborze trenera właściciele powinni się sugerować tym jak sytuacja zostanie odebrana, co będą gadać media itd. Rodzina rodziną, ale zatrudniając na tak ważne stanowisko osobę zaufaną, czy nie może to wpłynąć pozytywnie na klub? Może. Właściciele będą pewni, że trener będzie w 100% chciał dobrze dla klubu, bo przecież będzie chciał dobrze dla Kuby, który jest współwłaścicielem. Inna kwestia co kto sądzi o Brzęczku jako trenerze. Dla mnie, Boniek wybierając go do kadry zrobił błąd przede wszystkim brzęczkowi, bo on nie był na to gotowy. W Płocku zrobił dobry wynik, przejawiał charyzmę, a w kadrze gdzieś to uleciało. Praca w klubie to też inna para kaloszy. Ale co jeśli potencjalnie Brzęczek zrobiłby dobry wynik u nas, drużyna grałaby fajną piłkę? Starałby się dla Kuby, a co za tym idzie w 100% działałby na dobro Wisły. Oczywiście, że jeśli ogłosiliby Brzeczka, to media dosłownie zjadłyby właścicieli z Kubą na czele. Ale czy to powinno być priorytetowe przy skreślaniu jego kandydatury? Powiedzmy po 3 miesiącach wszystko by ucichło, a hipotetycznie dobre wyniki już całkiem by zamknęły mediom usta.

Żeby nie było osobiście jestem za inną opcją, jeśli jest temat Adriana Guli to jestem za. Jeśli jakiegoś innego obiecującego obcokrajowca? Ok. Ale jesli np ma przyjść Urban? Wolę Brzęzcka. Reasumując nie chće Brzęczka skreślać tylko dlatego, że Trio zostanie zjedzone przez opinię publiczną.
Odpowiedz cytując