Wyświetl pojedynczy post
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2021, 21:38
R33 napisał(a):Wyświetl post
Trafili do nas ok. 4 lat temu (Brlek 5) i ktoś tu wtedy pisał na forum, że w serbskich i chorwackich ligach się mało zarabia (w sensie wtedy, nie wiem jak jest teraz) i dlatego Polska jest dla nich atrakcyjnym kierunkiem, bo tu 2 x więcej mogą dostać.
Cos w tym jest - jesteśmy 30 ligą w Europie, ale wedle sum zaprawa telewizyjne jesteśmy na bodaj 10 miejscu. Prawdopodobnie jedynie Dinamo płaci dobre pieniądze (Hajduk, kiedy do nas przychodził Carillo, był w sporym kryzysie finansowym). Być może też Rijeka i Osijek zaczęły, bo pojawili się tam chyba jacyś inwestorzy. Warto też pamiętać, że my wtedy wydawaliśmy (a raczej obiecywaliśmy) pieniądze, których nie mieliśmy.

Kolar przychodząc do nas, był nieco młodszy od Dabry, ale też nie czarował statystykami - w sezonie, w którym do nas trafił zaliczył asystę w 6 spotkaniach. Sezon wcześniej bramka lub asysta na mniej więcej 5-6 spotkań. No szału nie było. I podobnie było chyba w przypadku pozostałych. Wydaje mi się, że każdy z nich miał łatkę trochę niespełnionego talentu i że żaden z nich nie przychodził do nas jako wyróżniający się bezpośrednio przed transferem zawodnik (może Arsenić?). Tutaj mamy gwiazdę ligi (chociaż fakt, że drugiej i w tym upatruję naszej szansy). Savić w końcu też do nas przyszedl pomimo innych ofert. Z Saviciem to się dość długo ciągnęło, więc może po prostu przelicytował w negocjacjach z innymi i z opcji nr 3 lub 4 staliśmy się pierwszą - ale to zupełna dywagacja z mojej strony

Ja się po prostu wolę nie nakręcać, bo w zimie były plotki o Viškoviciu i Taiwo, a przyszedl Medved bardzo miłe się zaskoczę, jeśli finalnie on do nas trafi
Odpowiedz cytując