botulum napisał(a):

@cfa
Gdzie ja napisałem, że Hyballa dobrze robił krytykując ich na konferencjach? Nie wymyślaj sobie rzeczy których nie powiedziałem, więc ogarnij się trochę. Oczywiście, że nie jest jednowymiarowa, ale ostatnio (zwłaszcza po dzisiejszym grafomańskim artykule Białońskiego) cała wina została zrzucona na Hyballe, trochę jednowymiarowo, co nie?
Hyballa popełnił mnóstwo błędów, ale ten kto go zatrudnił może popełnił jeszcze większy błąd. Straciliśmy pół roku, nie robiąc żadnego postępu i znowu znajdujemy się w punkcie wyjścia.
A jeżeli chcesz przykładów to proszę bardzo:
- Klopp przejmował Liverpool w połowie sezonu 15/16, z kadry którą zastał w finale LM w 2019 roku zagrali tylko Henderson (w I jedenastce) i Milner i Gomez weszli z ławki.
- Guardiola przejmował Man City w 2016 roku, w sezonie 18/19 kiedy City zdobyło 4 trofea w sezonie, z całej 27 osobowej kadry zostało tylko 7 zawodników, reszta została wymieniona.
- Chelsea pomiędzy sezonami 2002/03 gdzie zajęli 4 miejsce i sezonem z Mourinho 04/05 kiedy wygrali PL i puchar ligi, a w LM doszli do półfinału z 25 osobowej kadry zostało 6 zawodników.
O to mi chodziło, nie interesuje mnie czy trenerem będzie Hyballa, Wujo czy Sobol albo jeszcze jakiś inny wynalazek. Jeżeli chcemy zacząć grać o coś więcej niż utrzymanie musimy mieć porządne fundamenty, z obecną kadrą nigdy tego nie osiągniemy.
|
Nie pamięta, żeby Klopp, Guardiola i Mourinho po każdej porażce krytykowali piłkarzy. Raczej zadawali sobie sprawę, że potrzeba jest dyplomacja.