Cytat:
Chłopak w styczniu 2019 mógł dopełnić kontrakt w Wolfsburgu, pograć jeszcze 1-2 sezony na poziomie 1-2 Bundesligi, albo iść odcinać kupony do MLS.
Tak jednak nie zrobił, postanowił wrócić do kraju, ratować Wisłę, użerać się, stresować i grać za 500 zł. Abstrahuję już od tego, że pożycza klubowi swoje pieniądze. Niektórzy widzę mają krótką pamięć i zapominają szybko, ale to taka mentalność naszego narodu.
|
Najważniejsze zdanie na końcu : Niektórzy widzę mają krótką pamięć i zapominają szybko,
To przypomnę. Juz wczesniej jakieś 2 lata Kuba miał problem z podpisywaniem nowych kontraktów. Po licznych kontuzjach i rekonwalescencjach praktycznie nikt go juz nie chciał kontraktować w wiodących ligach Europy.. Amerykańce moze lubią przepłacać, ale nie biorą potencjalnych inwalidów tylko pełnosprawnych emerytów.
Przypomnę też, że Kuba NIE PODAROWAŁ ale ZAINWESTOWAŁ (pożyczka to inwestycja z pewnym ryzykiem - jak sie biznes odbije, to można wycofać wkład, jak sie nie odbije, to jednak strata - z giełdą jest podobnie).
I SKONCZCIE Z TYM PIER....NIEM, ŻE KTOŚ CIĄGLE OBRZUCA KUBĘ GÓWNEM.
Zawsze i wszedzie będę podkreślał, że mam wielki szacun dla Kuby za to kim był, kim jest i co zrobił i osiągnął na boisku i w życiu.
Ale ma też za paznokciami swoje wielkie ego. A może jest zbyt asertywny tylko

Nie wiem.
Kuba jednak to nie święty obrazek i jak robi jakąś padakę, to trzeba mu to uzmysłowić.
Jeśli chodzi o Hyballe, to generalnie nie byłem za jego zwolnieniem przez zawodników i "Legendy". Ale konflikt z TRIO przesądza sprawę i nic mi do tego. Nie mam wiedzy, ani decyzji.
I wiedzy nie ma NIKT z postronnych !! Bo gównoprzecieki od kopaczy i pismaków są nic nie warte. Kibice są sterowani niczym motłoch przez TVP. Pytanie tylko, kto steruje

Ale to, co odpier...lił Kuba po bramce z Lechem, to zwykła piaskownica, która nie przystoi komuś, kto chce być "na poziomie". Tak może zrobić kopacz, ale nie piłkarz i współwłasciciel.
Dlatego uważam, że Kuba powinnien sobie dać spokój z szatnią i zacząć dyrygować z gabinetu. Ale to przecież tylko moja opinia, a Kuba zrobi, jak sam uważa