Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2021, 19:45
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie będę walił w trio jak w bęben, bo wolę Wisłę z trio niż w IV lidze oraz jestem im wdzięczny za to, że tę Wisłę uratowali i utrzymują na powierzchni.

Ale też patrzę na ich zarządzanie klubem krytycznie.

Nie podoba mi się też ich podejście do ludzi (Obidziński i wiele innych), sposób komunikacji (nawet nie chodzi o tę mityczną transparentność, bo tę można realizować w ramach ładu korporacyjnego, ale tę małostkową kampanię i pyskówkę o najstarszy klub, przekrzykiwanie się z ludźmi na tt itd.) i in.
Dla połowy tego forum myślących w sposób zerojedynkowy jakakolwiek krytyka trio jest równoznaczna z tym, że ktoś chce się ich pozbyć. I choćby podać 100 rzeczowych argumentów to od takich klakierów jedyne co w ostateczności możesz usłyszeć to: „wyłóż 3 mln i sobie poprowadź klub po swojemu!!”
Jednocześnie panuje tutaj kult pewnych jednostek, których pod żadnym pozorem nie można krytykować. Zjawisko to jest zbliżone do tego co działo się są czasów TS (od razu zaznaczam, że chodzi mi o nastroje kibicowskie, bo zaraz mi jakiś geniusz zacznie wmawiać, że porównuje trio do duetu Sarapata-Dukat). I tak się bujamy już 2,5 roku.
Dodatkowo panuje tutaj atmosfera gnojenia ludzi spoza środowiska trio. Dla przykładu:
- Stolarczykowi nadano ksywkę 07 zgłoś się
- Skowronka nazywano parodystą/wuefistą
- Obidzińskiego wyśmiewano po „aferze” z Buk$ą nazywając żeglarzem
- Hyballe aktualnie nazwywa się świrem i wariatem

Jednocześnie nikt nie zauważa, że wszystkie te osoby działały na zlecenie nieskazitelnego tria. No ale jak wiadomo ich nie można skrytykować mimo że:

- wuefista został zatrudniony przez nich. Dodatkowo został mu przedłużony kontrakt (też przez nich)
- Obidziński działający w określonych ramach nie dogadał się ze Skowronkiem i Buksą za co został zgnojony. Interwencja Kuby polegająca na wejściu jednemu i drugiemu w dupe (poprzez finansowe aspekty). Doprowadziła do tego że na jesień Skowronka już w klubie nie było, a Buksa po prostu zrobił klub w chuja.
- teraz nie wiem w jakim celu prowadzi się jakąś gównowojenke z Hyballą, wypominając mu wybuchowy charakter (mimo że przed jego zatrudnieniem nie była to żadna tajemnica). Na dodatek mając jak się okazuje w kontakcie prostą klauzule, która pozwala na rozwiązanie umowy, wykonuje się i wypisuje jakieś gesty (cieszynka Blaszczykowskiego, wpisy Królewskiego) zamiast po prostu owego trenera wy.......ić z klubu.

Ale spoko nie martwcie się. Już niedługo nowy sezon. Przyjdzie nowy trener, dojdzie kilku nowych piłkarzy, zacznie się gadka o górnej ósemce, aż przyjdzie pierwszy kryzys (mentalny, fizyczny w zależności od tego co akurat jaśnie piłkarze ustalą) i będzie można gnoić następną osobę
Odpowiedz cytując