Wyświetl pojedynczy post
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2021, 22:56
Problemem Wisły Kraków nie są trenerzy, a piłkarze... Ile razy można zmieniać trenera i liczyć na cud w dłuższym czasie?

Piłkarze, którzy od nas odeszli pokazali jakimi zawodnikami dysponowaliśmy i w konsekwencji na jakim jesteśmy poziomie. Umówmy się odeszli jedni, przyszli drudzy a gra w dalszym ciągu mizerna... Przecież jeśli to prawda, że zawodnik podstawowego składu po sezonie odejdzie do klasy okręgowej to bądźmy poważni... Oczywiście mam świadomość, że Wieczysta Kraków ma pakę na I ligę... ale jednak ich obecny poziom to jest klasa okręgowa do której dołączy nasz podstawowy zawodnik.

Oczywiście po zmianie trenera jest chwilowa poprawa a potem coraz gorzej i gorzej...

Co daje zmiana trenera pokazuje trener Skorża w Lechu Poznań.... Z tego co piszą w prasie mają nałożyć kary finansowe na zawodników za ten cyrk w ostatnim meczu... Przy czym umówmy się początek sezonu Lech Poznań miał imponujący (w sensie puchary)...

A my co mamy? Kręcimy się wokół własnego ogona...

Według mnie obecnie problemem jest zarządzanie w klubie... Chwała właścicielom za ratunek po Vanna Ly...
Ale nie rozumiem dlaczego odszedł Piotr Obidziński... dlaczego nie mamy jakiegoś dyrektora sportowego! Ktoś kto odpowiadałby przed kibicami za to co się dzieje w klubie!
Według mnie należy poukładać klub organizacyjnie i dać czas Hybalii... Pogoń Szczecin dała czas swojemu trenerowi i długo walczyli o zwycięstwo w eklapie! Teraz zajmą albo 2 albo 3 miejsce. A jaki był początek trenera w klubie i wieczne narzekania zawodników i zaprzyjaźnionych dziennikarzy? I co pozbyto się najsłabszych i nagle wyniki poprawiły się!!!!

A w kwestii treningów polecam wywiad z Robertem Gumnym, który mówi, że "w Niemczech po boisku biegają maszyny. Grając w ekstraklasie mogłem puścić sobie piłkę i wiedziałem, że nikt mnie nie dogoni, a tu jest inaczej."

To jak my chcemy kogokolwiek dogonić jak trenujemy słabiej? Oczywiście mamy słabszych zawodników... ale czemu chociaż nie próbujemy trenować jak zachód?!!!

Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego przestaliśmy przeglądać rynek hiszpański z którego to ściągnęliśmy kilku ciekawych grajków.
Odpowiedz cytując