czaro napisał(a):

A ja na końcu byłem za zwolnieniem Skowronka i teraz nie bronię Hyballi. Bo coś się popsuło i nie jestem przekonany, że warto naprawiać. Jednocześnie nie kibicuję zwolnieniu Hyballi, bo nie jestem przekonany, że czeka nas cokolwiek lepszego niż to, co mielibyśmy z Hyballą naprawiać.
Nota bene nasz trener podobno powiedział dziś, że największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą. Zwłaszcza Broda musi mu dostarczać dużo radości.
I podobno dodał, że starsi zmęczeni, a młodzi go kochają. To przepraszam, po co wystawia tych starszych przemęczonych? Nie wiem, czy wobec tego, że klub zaczął urabiać publikę pod zwolnienie trenera, trener nie zaczął jej urabiać pod swoje odejście.
|
Wszystko ok, ale Hyballa nie powiedział, że "największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą", tylko PRACA z nimi. Tłumacz lekko się pogubił i użył słowa "gra", ale w kontekście przypieprzania się do słów Hyballi, to lekko zmienia cały sens, co nie? Nie padło też kompletnie nic o tym, że rzekomo młodzi go kochają.
Uważam, że zwykle piszesz z sensem, ale tutaj akurat kompletnie nie trafiłeś ze swoim sarkazmem i teorią o jakimś urabianiu kogokolwiek.