Wyświetl pojedynczy post
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2021, 14:58
Cytat:
- Problem polega na tym, że grać może zawsze tylko jedenastu zawodników, a nie 35. Nie mogę ich wszystkich wystawić, więc też nie jestem w stanie wszystkich zadowolić. Jeśli nie grają legendy, to dostanę transparenty - "szacunek dla legend", a jeśli młodzi nie będą grali, to będzie plakat - "szacunek dla młodych". Jak nie będą grać Polacy, to będzie "szacunek dla Polaków", a jak nowi nie będą grać to będzie żądanie - "szacunek dla nowych". Jestem tutaj trenerem i to ja podejmuję decyzje. Zgoda - jeden punkt w pięciu meczach to nie jest najlepszy bilans, zdaję sobie z tego sprawę, ale to ja ponoszę tutaj odpowiedzialność, to ja podejmuję decyzje i jeśli się to komuś nie podoba, to trudno. Mam swoje pomysły, mam swoje idee i to ja jestem trenerem. Mam jasną wizję tego jak mamy grać, jaką mamy filozofię futbolu i muszę też powiedzieć, że z dużą przyjemnością oglądam grę młodych zawodników, którzy nie są zmęczeni, którzy dużo potrafią i którzy czynią regularne postępy. To jest przyjemność z nimi pracować. A na koniec - należy się też szacunek dla trenera z zagranicy... Chcę jeszcze dodać, że gdy zostałem do Krakowa zaproszony, to dostałem też jasne zadania do wykonania. Oczywiście chodziło o to, aby zdobywać punkty i odbić się od dna tabeli. Z tym nie wygląda za dobrze, ale jeśli chodzi o grę zespołu, to wcale nie wydaje mi się, że jest aż tak źle. Praca z młodymi zawodnikami - to także jasne zadanie, które postawił przede mną zarząd klubu, że mam rozwijać młode talenty. To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu - stwierdził trener.
Piękna szpilka w stronę starszyzny Ktoś jeszcze ma wątpliwości?

Cytat:
Miałem dziś bardzo długą i dobrą rozmowę z Kubą. Może nawet za długą, bo spóźniliśmy się przez nią na trening. Rozmawialiśmy o nim, o jego sytuacji, ale przede wszystkim o sytuacji w klubie. Bo ona jest najważniejsza - powiedział szkoleniowiec.
I miejmy nadzieję, że to zamyka wątek.
Odpowiedz cytując