krysztal napisał(a):

|
Ale inne światy w sensie Wisła -Raków czy Warta- Raków?Bo jeśli to drugie to to się nie zgadzam.I w Warcie i w Rakowie kluczowi są trenerzy.Ja np Papszuna niezbyt lubię ale pisałem o jego zatrudnieniu już jak zwolniło się miejsce po Carillo.Pamiętam że jak Raków przyjeżdżał na sparingi do Myślenic chyba nawet jako drugoligowiec to zawsze wyglądali na poukładaną drużynę.O Tworku szczerze wiem tyle co nic.Teraz zrobiło się o nim głośno natomiast jak prześledzimy ten okres w Warcie to widać że gość wie co robi i nie panikuje.Czy poradził by sobie w Wiśle?No tu już bym taki pewny jak Papszuna nie był.Jednak Wisła to zupełnie inny poziom presji.Czasem myślę że jakby nie widmo upadku to sezon w pierwszej lidze byłby dla nas jak najbardziej wskazany
|
Nie no to chyba troszkę jednak nadużycie. Przypominam, że Warta wcale nie brylowała w 1 lidze a i w Ekstraklasie na początku takie bęcki dostawała, że dla wszystkich była pewniakiem do spadku. Dodatkowo Raków Papszuna ma dużo dłużej niż niecałe dwa sezony a budżet pewnie ze 20 razy większy. Papszun zapracował już na swoje nazwisko, Tworek dopiero to robi. Jak potwierdzi to w następnym sezonie to będzie można mówić o nowym trenerskim talencie. Bo już takich paru było których opisywano jako geniuszy po jednym sezonie a w następnym byli zwalniani.
Żeby było jasne - uważam, że Tworek sobie SUPER radzi, jest do tego sympatyczny gość i umiał to wszystko poukładać. Ale mówić, że to drugi Papszun bo jednej świetnej rundzie albo mówić że to ta sama sytuacja co z Rakowem? Ta jesienna runda wcale nie była taka dobra w wykonaniu Warty, a ich pozycja obecna to w tej samej mierze słabość konkurencji co ich dobra forma (której nie umniejszam, bo obecnie idą jak burza). Nie popadajmy w przesadę, bo robią się widzę wojenki pod tytułem "Hyballa super/Hyballa totalnie beznadziejny/bierzmy magika Tworka" (i nie uderzam tutaj w Ciebie krysztal tylko w ogół). To jest ekstraklasa, tutaj nic nie jest aż tak oczywistego (może poza poziomem żenady piłkarskiej)
Jakby nie było jasne - nie odpisuje tutaj tylko na posta krysztala i nie jest to żaden pocisk w Twoja strone, bardziej odbiór całej konwersacji która ma miejsce.