Ogryzek napisał(a):

|
A ciebie dupa piecze jak słyszysz nazwisko Tworek. Piszę o nim bo zrobił mega wynik jak na truchło jakie miał w przeciwieństwie do naszego brodatego krasnala. Ok będę nieraz jeszcze pisał o Warcie jako przykład jak za psie pieniądze robić świetny wynik bez popisow i show jakie uprawia nasz guru gegenpresingu.
|
Nic mnie nie piecze. Zauważyłem tylko, że czepiłeś się tego Tworka i Warty zupełnie pomijając okoliczności.
A te są takie, że pracuje już drugi sezon, działacze Warty wytrzymali ciśnienie na początku sezonu, kiedy mieli 5 porażek i tylko punkt więcej niż Stal (wtedy w Mielcu pogonili Skrzypka i zatrudnili Ojrzyńskiego - efekty widzimy)
Prawda jest też taka, że jak napisałem, większość klubów w czołówce ma trenerów pracujących dwa lata lub dłużej i to jasno pokazuje, że stabilizacja służy lepszym wynikom. Nota bene. Piast na początku sezonu miał passę ośmiu meczów bez zwycięstwa i szorował po dnie tabeli. Czy ktoś myślał o wywaleniu Fornalika?
Podobna sytuacja była w Pogoni, gdzie Runjajic też nie miał rewelacyjnych wyników. Nie zwolnili go i teraz mają efekty. A też wiadomo, że kilku zawodnikom nie było z nim po drodze.
I tak jak napisał Dzinus, ja też nie mam zamiaru umniejszać sukcesu Tworka i Warty.
Według mnie obecna jazda z Hyballą jest pokłosiem jego PR, a także hype jaki zrobili tzw. dziennikarze, którzy teraz nagle są pierwszymi do jego krytykowania. Ja chciałbym żeby dać spokój z wymienianiem trenerów, bo to jest droga donikąd. Na lato są już zaklepane transfery, z pewnością ktoś jeszcze odejdzie i przyjdzie, więc dajmy czas pracować Gegenowi.