Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2021, 22:22
Cytat:
Ps 2. Gruszkowski to niezły paker, Savic przy nim wygląda jak przedszkolak. Niech gra ile wlezie i nabija te punkty za młodzież, ale nie wyobrażam sobie że punkty Plewki nie zostaną uzupełnione bo to skandal jest.
Gruszkowski, Plewka, Starzyński może przy Brożku, Glowackim, mlodszym Boguskim itp itd to byłby nikt dla Wisły ale obecna sytuacja idealnie pokazuje w jakim jesteśmy miejscu i co powinniśmy robić. Mamy już na tyle słaby skład, a z drugiej strony na tyle mocną mlodzież, że wlasnie nasza droga powinna być naznaczona wprowadzaniem mlodzieży, takich ambitnych chlopaków, którzy może sportowo jeszcze odstają ale tak na prawde kwestią 1-2 sezonów jest aby zrobili progres, którego nigdy nie zrobi pilkarz w wieku 25 lat+, których to ściągamy w nadziei, że nam zrobią robotę.

Jak dla mnie to powinniśmy oddac pole takim młodzianom, powinno ich być w pierwszym zespole z 10, niech się ogrywają, połowa w miarę wypali, po pewnym czasie 4-5-6 graloby w pierwszym skłądzie. I git. Polacy, pensje niskie, możliwość zarobku, Wiślacy, do takich można przemówić, im powinno zalezeć bo czują mniejsza bądx wiekszą więź z klubem.

A przerzucenie na nich odpowiedzialności za klub dąloby im tylko dodatkowej motywacji i oddzieliło tych, którzy są twardzi i się nadają do gry w przyszłości od mentalnych cieniasów. Ci chłopcy powinni mieć od nowego sezonu wpajane, że Wisła na nich liczy, ze sa nasza elitą i mają zapierdalać. Poczuliby się ważni, zaczęliby rzadzić tą szatnią i tym bardziej robiliby progres.

Może ściaganie zagranicznych piłkarzy ma sens, ale na pewno nie w naszej sytuacji finansowej gdzie nie stać nas na nikogo sensownego. Dlatego dla mnie jedyna droga to trener z jajami, może być Hyballa i nowa Młoda Wisła, nowe rozdanie i w końcu budowa jakiegoś kregosłupa bo wizja Cupiała ze ściaganiem najlepszych Polakow skończyła się jakieś 15 lat temu, później padła wizja ze ściaganiem jak na nasza lige dobrych zagranicznych pilkarzy, a dziś z naszymi finansami padla każda wizja... Bo co sezon zamieniamy szrot na szrot. Dać szanse mlodym, dać im kasę (i tak dużo nie muszą zarabiać na poczatek), wymagać od nich i jestem pewien, że byśmy na tym dobrze wyszli na przyszlość.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując