Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2021, 23:42
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Ja polecałbym wszystkim rozważyć hipotezę, że my dostajemy w d** bo mamy słabe boki obrony. Zajebiście słabe. Wyobraź sobie, że na bokach obrony mamy zawodników, którzy potrafią pójść na obieg, rozegrać z pierwszej piłki, celnie dośrodkować. A zamiast tego mamy drewniaków Burego i Sadloka, przy tym mega słaby motorycznie Szot.

Moja hipoteza jest taka, że: sprowadzamy napastnika, który umie grać piłką i inwestujemy w boki obrony. Daję głowę, że łapiemy się w takim zestawieniu na pierwszą 8-kę.
Masz rację że na bokach nie robimy przewagi i skrzydłowy zawsze ma 1:1 i brak miejsca żeby się rozpędzić, gdyby za plecy Starzynskiego czy Yeboacha szedł ktoś na obieg to od razu by się coś ruszyło, ale do tego potrzeba kogoś kto powalczy w polu karnym, bo jak każda wrzutka to jest od razu kontra, nie ma strzału który daje czas obrońcom na powrót to takie granie jest ryzykowne. Tak straciliśmy dwie bramki z Rakowem. Obrońcy podeszli wysoko zamiast wrzutki czy strzału była strata, minęli def. pomocnika i pojechali 5:3 w drugim przypadku. Kluczowy jest napastnik który potrafi się pokazać, dać swoim ruchem sygnał gdzie chce dostać piłkę i jak tam gdzie chce ją dostanie to strzela albo zgrywa do naszego a nie traci w 90% przypadków. Na lewej jest Wachowiak i to będzie super gość do takiego grania, na prawej jest Szot i Gruszkowski oni moim zdaniem są za mało zwrotni za wolni, choć dzisiaj Gruszkowski dwa razy minął obrońce ale zgłupiał.

Przed sezonem graliśmy sparing ze słowakami i grał tam jakiś Polak młody, Frydrycha wziął na zamach jak dziecko, on by się nadał.

A co do Twojej oceny taktyki Probierza

Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem co masz do Probierza.

W gruncie rzeczy wybrał zajebistą taktykę przeciwko naszym ułomkom. Wycofał się i liczył na błąd, który musiał nastąpić na 99%.
Pewnie, super taktyka... Jakby dalej był u nas Skowronek to też wybrałby taką i zamiast w piłkę nożna zagraliby w beki. (Dla niewtajemniczonych, nie wolno przekraczać połowy).

Wiem wiem wynik się liczy. Tyle, taka taktyką można liczyć na dobry wynik tylko z patałachami które nie potrafią mając 20 wrzutek w pole karne strzelić żadnej bramki. Z każda średnia drużyna taka taktyka to podwójne morderstwo, meczu i siebie. Takie granie niczego nie uczy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując