|
@Merkury
Zaorać wszystko czyli co? Zacząć od 4 ligi? Tego oczekiwałeś?
Moim zdaniem powinniśmy dziękować Bogu, że znalazł się ktoś taki jak Błaszczykowski, Królewski czy Jażdżyński - może nie są idealną opcją na dłuższą metę ale to dzięki nim nasz klub dalej funkcjonuje. Redukujemy dług. Czy tak trudno wszystkim zrozumieć, że tak: właśnie Burligami i innym szrotem z zagranicy MUSIMY grać bo tylko takie wyjście daje nam utrzymanie w lidze i daje czas na spłacanie długów, miesiąc po miesiącu. W lecie wymienimy zawodników na takich samych jeśli chodzi o umiejętności - różnicą może być jedynie zaangażowanie i liczenie na to, że ktoś z 12 nowych zawodników odpali i będzie ciągnął zespół jak np. Carlitos.
Dla mnie ważniejszą kwestią od tego czy zajmiemy 14 czy 9 miejsce w tabeli jest realny progres w spłatach długów - i myślę, że do czasu aż ten nie zostanie spłacony naiwnym jest liczyć na cudowne wyniki sportowe. Zwalnianie Hybalii w tym momencie będzie błędem przede wszystkim ekonomicznym. Inaczej by się rzeczy miały gdyby Niemiec miał kontrakt do czerwca.
I dla jasności jestem zwolennikiem dania szansy trenerowi w przyszłym sezonie. A przede wszystkim chciałbym i apeluje o to, żebyśmy my jako kibice i osoby którym najbardziej zależy na klubie potrafili zrozumieć sytuację wokół klubu i nie srali do własnego gniazda. Trio robi wszystko co tylko może, zredukowali koszty, renegocjują umowy, kombinują jak by tu wygenerować zysk - a i tak są przedstawiani jako Ci źli. To jest chore.
Droga którą obrali dla Wisły jest słuszna. Bo chyba nie wolelibyście zarządu który by nakupił piłkarzy za grube pieniądze które rujnowałby klub i doprowadziły do długów i zamknięcia klubu i tułania się przez najbliższe lata po 4 ligach.. Zastanówcie się Ci którzy tak ochoczo wszystko negują i hejtują.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."
|