|
Jak większość tutaj jestem za pozostawieniem na stanowisku Hyballi i zbudowania nowej kadry (za mniejsze pieniądze) pod tego trenera.
Jednak patrząc na nasz terminarz gdzie gramy kolejno: Zagłębie, cracovia, Legia, Lech, Piast - ciężko może być o punkty. O ile myślę, że spadek nam nie grozi o tyle zajęcie np miejsca 15 (co według mnie jest bardzo realne przy powyższym terminarzu) będzie odbierane jako totalna porażka i wtedy ciśnienie na zmianę trenera będzie jeszcze większe. Nie zapominajmy, że zarząd liczy na jak najwyższe miejsce ze względów finansowych - kadra kosztuje więcej niż rok temu a wynik gorszy - dlatego uważam, a nawet jestem pewny, że o ile do końca sezonu nie zmienimy trenera to wakacje mogą być burzliwe.
Liczę na rozsądek Kuby, Tomasza i Jarosława i w to, że nie dadzą się ponieść presji kibiców po słabym sezonie i dadzą wypełnić kontrakt Hyballi - chociażby z tego względu, że niegospodarnością byłoby mieć kolejnego trenera na utrzymaniu z niemałym kontraktem. Żaden trener nie sprawi cudów z tą kadrą.
Priorytetem klubu powinna być przede wszystkim spłata/redukcja długu i dopiero gdy dług będzie niższy powinniśmy zwiększać poziom sportowy po przez lepszych(droższych) zawodników.
A odnośnie komentarzy jakie tu czasami czytam - nie oczekujcie cudów i samych wygranych meczów od zadłużonego klubu.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."
|