Wyświetl pojedynczy post
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2021, 21:12
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Okej, ale faworyzując parapiłkarzy jak Medved czy Kone kosztem takich ludzi jak przysłowiowy Chełmecki czy Szota
Kone zagrał 7 minut, więc podobnie jak Szota nie gra. Nie zastanawia Cię dlaczego poprzedni trenerzy go nie cenili natomiast kibice Stomilu Olsztyn "świętowali" jego odejście? Medved jest słaby, nie mam zamiaru nad tym dyskutować, tylko czy Chełmecki jest gotowy, żeby zagrać z przodu. Pamiętasz co obrońcy robili z Buksą? Który jest dwa razy lepiej zbudowany fizycznie od Chełmeckiego i ma też większe doświadczenie? Sam chciałbym, żeby Kacper dostał jakieś minuty, natomiast boje się, czy nie zostałby zmasakrowany fizycznie przez obrońcę. Jestem za tym, żeby dostał jakieś ogony pod koniec sezonu,
żeby poznał klimat. Natomiast w przyszłym sezonie powinien grać na niższym szczeblu i tutaj ból, że nie mamy drużyny rezerw. Bo jak go wypożyczymy to nie wiadomo czy będzie dostawał minuty.

Cytat:
ale jak Plewka za kilka miesięcy mogą stać się nasza siłą.
Przypomnieć co ludzie pisali kiedy Plewka zaczynał w Wiśle? I co mu pomogło, żeby dojrzeć? Wypożyczenie.

Cytat:
Tymczasem ściągamy młodego typka z Poznania od nowego sezonu... to jaką motywację do gry w Wiśle mają mieć te chłopaki z clj?
Taka jest różnica, że jest on starszy o 4 lata, w CLJ nastrzelał nie miesiąc temu tylko 3 lata temu, potem ograł się w niższych ligach III i II gdzie znowu wbił ponad 20 bramek. Czyli nie przychodzi zawodnik, który nic nie widział i jest na tym samym poziomie co Szywacz, Chełmecki, Chmiel. On zrobił dwa kroki, wyróżniał się w młodzieżowych rozgrywkach, potem blisko 60 spotkań w niższych ligach.

Gospodarka wypożyczeń i drużyna rezerw - dwie bardzo ważne sprawy przy rozwoju młodych. To, że u nas nie istnieje drużyna rezerw jest problemem i podkreślam to drugi raz. Ucierpiał na tym Buksa, który był za dobry na CLJ, za słaby na Ekstraklasę, Wisła zbyt biedna, żeby oddać wyróżniającego się młodzieżowca na wypożyczenie. Bo kimś trzeba grać, kogoś mieć na rezerwie. I kółeczko zamknięte.

Od razu mówię, ze przykład Starzyńskiego do mnie nie trafi bo uważam, że najłatwiej jest wystawiać młodego na skrzydło, jeśli ma szybkość, trochę techniki to można próbować, jego błędy też mniej ważą niż tego w obronie, na środku pola, a dzięki szybkości może coś zrobić, gdzieś się urwać bokiem. Nie ma gry tyłem do bramki, jakiegoś przepychania - spójrz ile Forbes się natyra z obrońcami co spotkanie.

Czyli można pisać jak już pisano wyżej że wszyscy polscy trenerzy ( w tym trenerzy Wisły od 2016 czy 15 nie pamiętam) są do dupy bo mają niską średnia ale o Hyballi nie można bo przecież grał inna liczbę meczów innym składem?
Nie zrozumiałeś, ja nie o składzie. Ja o tym, że jak chce się kogoś porównywać to przy podobnej liczbie meczów a nie jeden 34 a drugi 14.

Przykład, jeden napastnik zagra 100 meczów i nie strzeli bramki, drugi 10 i też nic nie strzeli. Jaki będą mieli współczynnik BNM? Ten sam. I jaki sens ma to porównanie?

Uryga to delikatnie mówiąc ma swoich fanów i antyfanów nawet tu na forum. Młyński to wielka niewiadoma, chłop bez jakichś liczb dużo lepszych niż Mak czy inne nasze asy, a Sobol to taki Chełmecki tyle że nie nasz wychowanek - młody zdolny ale chyba nie sprowadzany jako podstawowy goleador do pierwszej 11?
Ale jakie ma znaczenie opinia ludzi tutaj, skoro przeciętny użytkownik tego forum, oglądał Wisłę Płock w tym sezonie w dwóch meczach z nami i może jeszcze jakaś połówkę?

Zapytaj ludzi, którzy ogladają go tydzień w tydzień. Zobacz nasze miejsce w tabeli, przyrównaj do tych opinii. Na papierze to transfer więcej niż dobry.

Młyński - gdyby miał bardzo dobre liczby to nie trafiłby do Wisły. Sprowadzenie takiego człowieka czyli potencjał ale bez dobrych liczb to maks na co dziś nas stać. I trzeba to uznawać za spory sukces.

Sobol - nie będę się powtarzał, punktów wspólnych poza tym, że jeszcze młody i zdolny z Chełmeckim to ja naprawdę nie widzę.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 19.04.2021 o godz. 21:39.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując