Wyświetl pojedynczy post
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2021, 20:05
Z Kubą to jest wielki znak zapytania. Hyballa mówił, że jest bez formy bo nie przepracował treningów. No ludzie, przecież Błaszczykowski nawet ze złamaną nogą da dużo więcej na boisku niż obecny Yeboah czy Kuveljic, a nawet Savic niestety. Nie do końca tutaj rozumiem zachowania Hyballi, ok, grają Ci co w 100% zapieprzają na treningu, ale Kuba to postać, której nie powinno to moim zdaniem dotyczyć, bo on w każdej sekundzie może coś zrobić z niczego, niezależnie od formy. Utrzymanie piłki przy nodze, wywalczenie faulu, przecież on i za 20 lat będzie to nadal miał.

Podobnie zresztą jak Boguski. Być może wyjdzie w ostatecznym rozrachunku, że to Boguski nas utrzymał w lidze (!!!), a Hyballa też go zlewa...

Rozumiem, jak jakiś Sadlok czy Burliga by nie przepracował 100% przygotowań, każdy zrozumie odstawienie takiego delikwenta, ale legendy (Boguski też taką jest, możecie sobie zaklinać rzeczywistość, a nic tego nie zmieni) zasługują na trochę inne podejście.

Żeby nie było, raczej nadal jestem za Hyballą (choć ten wczorajszy mecz mocno moją wiarę nadszarpnął), ale coś mi tu śmierdzi w relacji Kuba - Trener.

Jeszcze jedno przemyślenie, nie lubię takiego kurczowego trzymania się idei - ktoś zajebiście prezentuje się na treningu - zasługuje od razu na pierwszą jedenastkę. Tak sobie gdybam, bo sportowcem ani trenerem nie jestem, ale myslę, że jak w każdej dyscyplinie będą zawodnicy, którzy to właśnie w czasie presji i w czasie gry o stawkę, będą się wyróżniać, podczas gdy Ci wzorowi z treningów będą mieć powiązane nogi.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 18.04.2021 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując