Wyświetl pojedynczy post
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2021, 09:48
bódyń napisał(a):Wyświetl post
A skad pomysl, ze graja przeciwko trenerowi. Mawutor tez gra a dostal od niego szanse?
Jeszcze pare tygodni temu cos ten Mawutor gral i to w miare ok. A nagle przestal. Jak wszyscy.
Spadek formy u wszystkich.
Przebiegli 10 km mniej niz w meczu z Pogonia. Cos mi sie wydaje, ze warsztat pracy u Hyballi pozwala dawac efekty tylko przez jakis czas.
Nie jest przypadkiem, ze najdluzej pracowal 1.5 roku. No i nie prowadzil druzyn seniorskich za duzo.
Myślę, że większości osób nie chodzi o to, że cały zespół gra przeciwko trenerowi, bo to jasne że niektórzy piłkarze bardzo Hyballe cenią. Bardziej chodzi o to, że te kilka osób które chcą zwolnienia trenera mają na tyle mocną pozycję w szatni, że ich mącenie wpływa na całe morale zespołu i "team spirit" który ewidentnie siadł totalnie.

Gra "na zwolnienie trenera" może mieć bardzo różne wymiary, ale ten u nas się chyba powtarza dość cyklicznie. Czytając wypowiedzi młodych zawodników czy nawet takiego mehmerica widać, że wsród ambitnych ludzi chęć zaufania warsztatowi Hyballi nadal jest i jest dość silna. Ino idzie się pociąć słuchając wywiadu takiego Burligi i Sadloka, głupie uśmieszki, miny, marudzenie i jęczenie z zerową samokrytyką tylko hasłami w stylu "coś się dzieje niedobrego", tak żeby każdy wiedział że problem jest w środku. Ja mam najbardziej dość właśnie tego jęczenia i podtekstów, tym samym podpadł mi nawet sam Boguski który po tych dwóch golach jak miał jakiś wywiad to ciągle jakieś podteksty i uśmieszki rzucał.

Nie wiem czy wierzę w misję Hyballi, mam wrażenie że to nie grunt, na którym uda mu się coś zasiać. Ale zdecydowanie wierzę w niego bardziej niż w szatnię, która któryś raz z rzędu nie umie się zjednoczyć i przyznać do błędów i robi cyrki. Tak więc na ten moment #MuremZaHyballa, zakładając że dostanie możliwości usunięcia tego szatniowego raka w lecie.

Bo jak ktoś wpadnie na pomysł "ratowania szatni" przedłużeniami Burego i Sadloka to zwątpię.

Jedno co w tej chwili mnie martwi jeśli chodzi o Hyballe, to dlaczego nawet na ławce nie ma Wachowiaka, zważywszy na totalny brak lewych obrońców, oraz czemu nawet nie próbujemy wrzucić na głębszą wodę innych zawodników a dajemy szanse takiej kalece jaką obecnie jest Buksa. No ale ja nie widzę ich na treningu więc zostaje zaufać.
Odpowiedz cytując