Szneka napisał(a):

|
Ciastek przyznaj że z Piastem i Jagą był jeśli nie najlepszy to jednym z najlepszych na boisku. Jak więc widać można. Też mam do Niego spore pretensje, że jako jeden z najbardziej doświadczonych zawodników, jako kapitan drużyny, nie potrafi pociągnąć jej w trudnym momencie.
|
Tak był najlepszy . Pierwsze mecze wyglądały dobrze w ofensywie bo dobrze grały nasze boki obrony.
Natomiast mam wrażenie , że u nas w kraju piłkarzy traktuje się jak osoby specjalnej troski do których trzeba docierać , przestawiać im w głowach itp. Ludzie oni zarabiają nieraz po 50-60 tys. PLN miesięcznie. Albo zasługujesz na te pieniądze albo wyp.. i tyle. . Sadlok od dekady uprawia bumelkę i jedzie na mitycznym uderzeniu z lewej. Jest po prostu mocno przeciętnym lewym obrońcą nawet jak na standardy ekstraklapy, nie szukajmy drugiego dna.
Nawet takiemu Mójcie zdarzały sie pewnie rewelacyjnie 2-3 mecze na sezon. Tak to jest ze słabymi zawodnikami, czasami potrafi zagrać powyżej swoich możliwości.
Dodam tylko , że od 3-4 lat czekam aż Sadlok przestanie grać w Wiśle po czym nabierałem się na jego kolejną "przemianę " ale kolejny raz nie nabiorę się . Wolę już żeby grał na lewej Wachowiak i był wsadzany na karuzelę co mecz ale przynajmniej będzie grał na 100 % swoich umiejętności a i jest szansa , że się ogarnie.