Wyświetl pojedynczy post
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2021, 03:10
Żeby też uświadomić sobie kim stała się Wisła dla młodych piłkarzy:

Cytat:
Piotr Starzyński: – Interesowałem się Wisłą Kraków, chyba od momentu przyjścia Kuby Błaszczykowskiego. Bardzo się pozytywnie zaskoczyłem, że Kuba wraca do Wisły. Zacząłem wtedy oglądać mecze, mocniej interesować się. Bardzo się ucieszyłem, że Wisła złożyła mi propozycję przyjścia. Od razu się zgodziłem.
On się urodził w 2004 roku. Jak Wisła osiągała ostatni sukces on miał 7 lat. Przez całe jego świadome życie Wisła Kraków jest dla niego średniakiem ligowym. Taką ją pamięta.

Za 2-3 lata ŻADEN młody piłkarz nawet nie będzie miał przebłysków tego, że Wisła była kiedyś wielka. Chyba że dziadek albo ojciec puści mu archiwalny mecz lub pokaże tabelę z 2010 roku.

Niestety będzie jeszcze ciężęj, bo tracimy pokolenie piłkarzy którzy mogą do nas wrócić ze względu na sentyment. Bo kto został z naszych stranierich? Marcelo? Ondrasek? Ten drugi marketingowo znaczy coś tylko dla koneserów. Sportowo za rok czy dwa już nic nie wniesie.

Pogrążamy się w maraźmie, osiadamy w nim. Jesteśmy już tym samym co widzew czy górnik zabrze. Klubem z przeszłością bez przyszłości.

Dla nowego pokolenia piłkarzy jesteśmy nikim i tylko pieniędzmi, jakąś wizją wprowadzania do skladu jesteśmy w stanie ich skusić.
Odpowiedz cytując