Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2021, 08:41
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Poprzednicy zmagali się z tym samym problemem z tym że wtedy narracja była taka że kadrę mamy niezłą tylko trenerzy są parodystami wuefistami itp itd.Przecież już w Bielsku można było wyjść 2-3 młodzieżowcami (ja na to liczyłem) a jednak w wyjściowej jedenastce ostał się jeden.W ogóle to mieliśmy 3 polaków w pierwszym składzie!!!
Przez to odsiewanie w zimie pozbyliśmy się takiego Niepsuja a ostał się Burliga.
Z polecenia Hyballi podobno to my juz mamy takiego Kone.Trener nie ma polecać tylko wyrazić swoje zdanie na zawodnika polecanego przez scauting,czy chce takiego w drużynie czy mu jednak nie odpowiada
Osobiście nigdy żadnego trenera nie obrażałem od parodystów, zawsze zaczynałem od piłkarzy i u nich szukałem winy. Zawsze podkreślałem, że 80% sukcesu drużynowego to zaangażowanie i talent piłkarzy, trener dokłada te 20 % (jakże ważne oczywiście). Pozbyliśmy się takiego Niepsuja, bo wiekszość leczył urazy niż mógł realnie pomagać drużynie. Zadecydowano, że z tej dwójki zostaje Bury. Bramka niepsuja nic tu nie zmienia w odbiorze obu zawodników, że z dwojga słabych Bury lepszy. Po pierwszym meczu z Piastem, gdzie to Burliga popisał się trafieniem i dobrą grą były głosy, że Hyballa na nowo odrodził Burego więc spokojnie z ocenami. Jakimi 2-3 Jedynie Starzyński mógł za Silve grać, ale zwróć uwagę, że to 17 latek i nie można go wprowadzać na hurra, Hyballa akurat o wprowadzaniu młodzieży do drużyny wie sporo więcej od nas na forum Szkoda Plewki, bo byłby w 11. Mamy 3 juiorów na 11 i nimi gramy. Kolejni są wprowadzani dopiero w trening. Wierze, że Wachowiak po tym okresie odkąd przyszedł plus później po obozie przygotowawczym przed nowym sezonem na tyle wyskoczy poziom do góry, że wskoczy do 11. Kolejny Młyński czy Sobol. Więc realnie w nowym sezonie w 11 może być: Szot, Wachowiak, Plewka, Starzyński, Młyński - 5 młodzieżowców. Do tego Lis, Uryga, może Sadlok. 8 Polaków. Na ławcei Sobol, Szota, Hoyo, Duda,
Osobiście też jestem za tym żeby w lecie wybiegła np taka 11: LIS - SZOT, FRYDRYCH, URYGA, WACHOWIAK(SADLOK) - PLEWKA, ŻUKOW - MŁYŃSKI, SAVIC, STARZYŃSKI - FORBES
Odpowiedz cytując