Wyświetl pojedynczy post
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2021, 08:01
Krysztal, spokojnie. Zejdźmy z tekstów typu "czy ty jesteś normalny", nie życzę sobie rozmowy na tym poziomie. Easy, to tylko forum internetowe, a ja za stary jestem na emocjonalne napinki.

Mogę przyjąć Twój punkt widzenia, że taka rotacja jaka u nas jest teraz jest w miarę normalna. Tylko że w takim razie trzeba przyznać, że Stolar jak przychodził przez wiele spotkań miał nadzwyczajnie stabilną, dosyć doświadczoną jedenastkę. 10 spotkań grał niemal tym samym składem. Raczej mu to pomogło niż przeszkodziło.

Korekty o których piszesz byłyby to normalne korekty w drużynie, która ma szeroką ławkę. My tymczasem w defensywie musimy wystawiać chłopaków w okolicach 20 lat (Szot, Szota, Plewka), a jak jeszcze wypadnie 2-3 zawodników to jest ból. W ataku też jak dawał radę Starzyński było znacznie lepiej, jak siadł to momentami nie ma komu dograć. To jest siedemnastolatek. Medved ma 21 lat, Yeboah 23. To wszystko są młodzi zawodnicy. Może nie juniorzy, ale niewiele starsi. Dopiero się uczą.

Taki Szota jest powyżej 20stki, mój błąd. Tak czy inaczej, chłopak nie powąchał jeszcze poważnej piłki. To jego pierwsze mecze w ekstraklasie. Tymczasem jest rozważany jako gracz pierwszego składu. Podobnie jak 17latek Starzyński. Stolarczyk NAPRAWDĘ miał większy komfort.

Mawutor na pewno nie słaby ale wchodził dopiero do drużyny. I to jest zawodnik, który nie ciągnie aż tak bardzo do przodu jak Żukow, ma bardziej defensywną charakterystykę. Żukov a to pauzował za kartki, a to, (tu popraw mnie jeśli plotę bzdury) grał na tabsach, a to pauzował za kartkę. Co z tego, że zagrał Medved - no to z tego, że obniżał poziom drużyny. Nieważne dlaczego nie grał Forbes - nie było go w Gdańsku i nie mieliśmy do Lechii podejścia za bardzo. Stolarczyk w takich sytuacjach mógł wpuścić Brożka.

PS. Żeby nie było - przyznaję, teraz z Żukowem, Mawutorem i bardziej doświadczonym Plewką mamy dużo silniejszy środek pola niż ówczesna Wisła Stolarczyka gdzie grał Basha, Kort i Plewka w wieku 17lat bez żadnego ogrania w e-klapie. I tak, Stolarczyk na początku lepiej punktował niż Hyballa.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 27.03.2021 o godz. 08:12.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując