Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2021, 12:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Drozd

No nie wiem. Jeśli mówimy o trenerach którzy zamiast murować się chcieli iść za ciosem to z PMS prowadziło nas przynajmniej kilku, Kasperczak, Skorza, Wdowczyk, Stolarczyk. Za Smudy też nie było aż takiego murowania. Moskala oceniam neutralnie.
Najgorsza do oglądania w ostatnich latach była Wisła Skowronka, Probierza, Kiko, Carrilo, mimo wszystko też Maaskanta, pomimo mistrzostwa było zaledwie kilka dobrych spotkań.

Nie zwalalbym wszystkiego na PMS, bo i Hyballa choć mocno gegenpressing promuje, to nawet dla PMS nie jest to nic nowego.
Ale je tego co napisałem nie odnoszę do Wisły i naszych byłych trenerów. Nawiasem mówiąc Kasperczak to raczej koło PMS nawet nie leżał. Więcej nie odnoszę tego do okresu przed 2010 rokiem. Bo wtedy z mniejszym czy większym skutkiem zespoły w eklapie próbowały grać w piłkę, być kreatywne, miały jakieś ambicje. Nikt nie mówił że gra w pucharach to niepotrzebne dodatkowe obciążenie, pierwszą rundę raczej wszyscy przechodzili. Dla Wisły granicą była zmiana Moskala na Probierza. Specjalisty, który jest kwintesencją tego o czym pisałem, a do nas przychodził jako wybitny przedstawiciel młodego pokolenia PMS. Do czego taka filozofia prowadzi widać po drugiej stronie błoń. Hyballa mam wrażenie jest na drugim biegunie i jeżeli udowodni (choć wszyscy to wiedzą) że można inaczej, tylko trzeba chcieć. To mam nadzieję zapoczątkuje rozpieprzenie tego kółka wzajemnej adoracji zwanego Polska piłka nożna.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.03.2021 o godz. 12:13.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując