|
Mecz na remis, który ustawił sędzia karnym. Być może jest taki absurdalny przepis, że piłka lecąca w światło bramki nie może być nawet przypadkowo dotknięta ręką, ale intencji Mawutora było tu 0%. Ja bym tego nie gwizdnął. Skąd za to żółta kartka? Ją się przyznaje z automatu w takiej sytuacji? Dla mnie cała ta akcja i reakcja, która miała kluczowy wpływ na losy meczu jest nielogiczna. Apropos żółtych kartek, to ja nie miałem pretensji o brak drugiej żółtej dla naszego Socio Pietrzaka, ale wobec żółtej kartki chwile później dla Silvy za to samo to mi się przypomina pseudosędzia z meczu z Piastem.
Generalnie urosła liczba niewymuszonych błędów skrajnych pomocników i obrońców. Całą czwórka ma dziś za uszami, a i tak powinni byli strzelić gola nawet z tego co nie zepsuli. Medved ma w sobie jakiś potencjał, ale na ten moment nie da się na nim oprzeć ofensywy grając jednym środkowym napastnikiem. Ja bym spróbował nawet Jean Carlos Silvę na 9 po przerwie. Super mecz Plewki, ale ja wolę środek z Żukowem niż z Mawutorem, bo ten pierwszy więcej daje w akcjach ofensywnych. Generalnie naszą największą bolączką jest arcykrótka ławka rezerwowych, brak kreatywnego środkowego pomocnika i napastnika kilera. Mam nadzieję, że oprócz Felicio będzie wracać Szot i Żukow, ale przede wszystkim potrzebujemy dobrej formy Yeboaha i Savicia. Dziś brakowało nam skuteczności, ale to samo mogłaby powiedzieć Lechia, gdyby nie zonk z karnym. Bramka na 2-0 była podwórkowa. Podobała mi się gra Zwolińskiego w Lechii. Objeżdżał naszych jak chciał. W najbliższych meczach potrzebujemy kompletu punktów żeby zamknąć temat utrzymania.
Do what you mean and mean what you do.
|