enzo napisał(a):

Ten problem wkurza w każdym meczu, ale spotkanie z Górnikiem było wręcz idealnym przykładem do analizy pod tym kątem. Aż się zacząłem zastanawiać, czy Zabrze ma taki prikaz wprost od trenera i czy w ten sposób przeszkadzają we wznawianiu gry przeciwnikom w praktyce każdym meczu? Ale też masochistą nie jestem, nie oglądam ich spotkań.
Jeśli ktoś natomiast stale śledzi Weszło czy Kanał Sportowy, to może warto byłoby ten temat podnieść na forum publicznym. Wydaje się, że to optymalne media do podniesienia takich mniej popularnych tematów. A na pewno są w stanie wywołać w tym aspekcie szerszą dyskusję niż my na forum TWSD.
Na wprowadzeniu odpowiednich zmian w przepisach (testowo nawet tylko u nas - w Polsce) nikt nic przecież nie straci. Zyska zaś przede wszystkim widowisko, bo zdecydowanie wzrośnie nam płynność gry. A więc i piłkarze w ogólnym rozrachunku też powinni być z takich zmian zadowoleni. Pomijając oczywiście największych ligowych drwali.
|
Myślę że Górnik przyjął taktykę opóźniania gry we własnym , dobrze pojętym interesie . Na dziś dla tej taktyki nie ma praktycznie żadnego zagrożenia sankcją
Co do Weszło - jak ktoś ma zdrowie i cierpliwość niech próbuje ich zainteresować tym tematem
A co zadowolenia piłkarzyków - to niekoniecznie , bo będą musieli więcej zapieprzać i nie odpoczną sobie w takiej sytuacji