Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2021, 10:22
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokoj z tymi teoariami spiskowymi.
Problem lezy w naszej kadrze a nie teoriach spiskowych.
Określenie teoria spiskowa na jakąś hipotezę bardzo skutecznie ją deprecjonuje, można ją tu odnieść do założenia że gwizdanie przeciwko nam to większa operacja. Mogę się z tym, że to teoria, zgodzić.

Natomiast to ze, że w meczu w którym drwale z zabrza za każdym razem kiedy któryś z naszych przyjmował piłkę tyłem do bramki wpi...się w niego nie patrząc na to w co kopią. My mieliśmy więcej fauli to fakt. A nie żadna teoria. I odpowiedzialny za to jest sędzia. Nie mówiąc o tym ile dostaliśmy kartek my a ile Górnik. Nie wiem czy pamiętasz akcję Starzynskiego w której atakując zrobił zwód i minął kołka z zabrza, a sędzia gwizdnął faul bo trącił tamtego w stopę. No k... to nie koszykówka. Z tak gwiżdżącym sędzią nic nie ugramy.

I nie znaczy to ze nie dostrzegam problemów w naszej grze, ale jeżeli ktoś z faulem odbierze Chuce piłkę, a sędzia nie gwizdnie to jedzie taka sama kontra jakby na jego miejscu był Messi.

Jestem pewny że Hyballa to dostrzega i ma gotowe rozwiązanie. Szybciej zmieniać stronę i nie dać się faulować w tzw walce o piłkę. Bo wtedy łatwo sędziemu przymykać oko na kopnięcia popchnięcia itd. Trzeba szybciej mieć piłkę opanowaną to powinno zneutralizować plan przeciwnika "rąbiemy równo z trawą".
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując