Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2021, 21:10
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Nie sadze, ze Hyballla zgodzi sie na kogokolwiek kto nie podporzadkowuje sie rezimowi treningowemu i nie daje druzynie czegos pozytywnego. Czy Bogus daje? Jako zmiennik byc moze tak. Przekonamy sie. Jako pierwszy wybor - nie.
No przecież oczywistą sprawą jest, że od Rafała nie będzie Hyballa zaczynał składu, z wielu powodów o których szkoda pisać. Natomiast czy warto mieć takiego zawodnika w zespole, też moim zdaniem jest bezdyskusyjne. Pamiętam ile było biadolenia w zeszłym roku, że przedłużył umowę, ile było idiotycznych zarzutów do zarządu, ile wyzwisk, ile szydery. A tu co? Gość załatwia nam punkty wtedy kiedy najbardziej tego potrzebujemy. Kiedy ważą się losy tego o co jeszcze można w tym sezonie walczyć.

W Płocku Rafał wyłożył na stół słynne "kwity" które gwarantowały mu plac u każdego trenera który Wisłę prowadził od kilkunastu lat. U Hyballi pierwszego placu jeszcze nie ma, ale myślę że zaufanie do jego boiskowych kompetencji zaczyna zyskiwać i o ile zdrowie pozwoli w roli Jokera pojawi się jeszcze nie raz, oby z podobnym skutkiem.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jakie są mankamenty FBF to wie każdy, nie strzelił karnego i pewnie zmarnuje jeszcze niejedną 100% sytuację, powodując naszą stratę punktów.
Różnica między nim a Rafałem jest taka, że FBF jest 7 lat młodszy i ma siły na to, by harować jak wół w presingu przez 90 minut, co u Hyballi jest punktem wyjścia.
Czy ja pisałem że Boguś ma być zawodnikiem do pierwszego składu? Natomiast wypominanie mu niestrzelonych karnych jako argumentu do tego że się nie nadaje to śmiech na sali. Boguski jest wartością dla drużyny choćby przez cały sezon nie wszedł ani razu na plac, bo na treningach młodzi mają się od kogo uczyć, dostrzegać że gra w piłkę to nie tylko siła i szybkość, ale przede wszystkim głowa.

Tuż przed wrzutką która wpadła do bramki obrońca Płocka odepchnął Boguskiego w polu karnym, wyprostowaną ręką, gdyby rozrzucił ręce wrzasnął aaaaa i padł jak rażony może byłby karny, 80% młodych pewnie tak by próbowało coś zyskać. Boguś natomiast obszedł piłkę wykorzystując popchnięcie i stojąc już twarzą do bramki posłał zawiesinę na długi słupek, tak jak w takich sytuacjach należy. Tutaj szczęśliwie wpadła bezpośrednio, ale gdyby szła dalej od bramki wpakował by ją Forbes z metra do pustaka. Tak się powinno grać. O zagraniu do Forbesa czy zachowaniu przy ostatniej bramce nie ma co pisać bo to był zwyczajnie piłkarski kunszt. Możliwość podpatrywania takich zachowań codziennie na treningach jest dla młodych bezcenna. To jest powód dla którego przedłużono z Bogusiem umowę rok temu i jeżeli zdrowie pozwoli nastąpi to mam nadzieję również w tym roku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.03.2021 o godz. 21:35.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując