Wyświetl pojedynczy post
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2021, 12:37
Pyta nad pyta ten mecz...
Trafilismy na zespol poukladany podobnie jak my, dobrze operujacy pilka pod presingiem i byly problemy.
Do tego nowe ustawienie , w ktorym brakuje klasycznych wahadlowych i byly problemy.

Ale sa tez plusy. Mimo straty bramki staralismy sie grac swoje. Nie bylo paniki, nie bylo specjalnie nerwow z wyjatkiem Szoty.

Bramka Boguskiego nieco przypadkowa, szczesliwa. Ale wpadlo. Rzut rozny to juz nie byl przypadek tylko cwiczone.
Kontra na 3:1 palce lizac.

Ten mecz zbudowal zespol. Jak Piast podcial skrzydla, tak taki mecz jak wczoraj buduje. Przegrywasz 1:0, grasz wielkie nic, jest 80 minuta, nagle wpada cos, jest zryw, jedna okazja, korner, bramka, kontra, bramka. To dodaje wiary ze trzeba cisnac do samego konca. I dodaje wiary w to co sie robi.
Plock niby tez dobrze wybiegany, a jednak sie polozyl w koncowce.

Kolejne plusy? Zmiennicy. Uros widac, ze bedzie bardzo mocnym punktem druzyny w parze z Frydrychem. Dobrze operuje glowa i nie chodzi mi o bramke (choc tez), ale sytuacje po tym jak zaraz wszedl, gdzie bardzo ladnie zgasil pilke glowa do bodajze Savicia. Dobrze sie ustawia i...rozumie z Frydrychem. Oj bedzie sciana, bedzie.

Mawutor pokazal chwilami to co na filmkach. Dobry odbior, dobra wizja gry, choc czlapie nieco jak Mitrovic ale efektywnie.

Kone gral za krotko zeby cokolwiek o nim powiedziec.

Bogusia zostawcie w spokoju. Zagral 10 minut swojego zycia, zlapal drugi oddech, i w sytuacji kadrowej spada nam jak manna z nieba.

Teraz dwa mecze, ktory nas zweryfikuja. Poza Kuba i Urosem chyba wszyscy beda do dyspozycji. Wygrana z Gornikiem i Lechia pozwoli realnie wlaczyc sie do walki o puchary. Przypomne, ze obecnie tracimy do 4 miejsca 5 pkt. Po wygranej z obiema druzynami i dobrymi wynikami innych mozemy wskoczyc na 5-6 miejsce i miec strate 2-3 pkt do pucharow.

Wiec prawdziwy test TEJ druzyny przed nami. Jak oba mecze przegramy tez sie nie zdziwie i nie bede krzyczal zwolnic Hyballe, bo przynajmniej ja mam swiadomosc ze to okres przejsciowy. Wymagac bedziemy jesienia
Odpowiedz cytując