Jak dla mnie 2 niewiadome. Kto na stoperze za Adiego? Czy z racji powrotu Żukowa wrócimy do gry 1 napastnikiem?
Ad. 1. Jezeli ten Mawutor taki kot i do tego faktycznie jest w formie fizycznej to można spodziewać się szybkiego debiutu. Oczywiście do nas docelowo przyszedł jako DŚP, jednak grywał dużo (ostatnio również) jako ŚO więc jest kolejną opcją na tę pozycję. Inna mozliwośc to Sadlok obok Frydrycha, wtedy Wachowiak na LO, jednak nie sądzę. Kolejna opcja to Hoyo, choć raczej najmniej prawdopodobna.
Ad. 2. Nie ma opcji, że Żukow nie zagra w 11, Plewka też pewniak. Skrzydła bez zmian, Yeboah-pewniak, Starzyński świetny mecz - 90 % w pierwszym składzie wg mnie. Forbes pewniak.
Teraz kwestia Savic czy Medved

Savic na oko nie spełnia pokładanych nadziei, może czas na mecz z ławki? Jednak patrząc na niego pod kątem jak biega, przesuwa, odbiera, przeszkadza, to wypełnia w 100% to czego oczekuje Hyballa. Z drugiej strony wydaje mi się, że Medved nie zawiódł w ostatnim meczu, a nawet odciążał sporo Forbesa w walce z obrońcami. Sam nie mam pojęcia na jaki wariant bym postawił, przewiduję jednak powrót Medveda na ławkę jako realna alternatywa za Forbesa jako zmiana. Inaczej nie mamy napastnika na ławce.
Mój typ:
Lis - Szota, Frydrych, Mawutor, Sadlok - Żukow, Plewka - Starzyński, Savic, Yeboah - Forbes
Co do wyniku zakładam naszą wygraną 0:2