Wyświetl pojedynczy post
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2021, 13:12
Karherop to z mojej strony pytania / komentarze do Twojego posta:

Regulaminu ligi/pucharu do końca nie znam, może mam nieaktualne informacje. Ja się zatrzymałem na czasach, kiedy do europucharów awansował zwycięzca PP ALBO finalista, jeśli zwycięzca zdobywał równocześnie mistrzostwo Polski. Niech więc ktoś kto na 100% zna obecny regulamin rozgrywek potwierdzi: Jeśli przykładowo taka Legia zgarnie w tym roku dublet (tfu tfu, siło nieczysta) to oprócz niej i drużyn z 2-3 miejsca w lidze awansuje kto? Drużyna nr4 z ligi czy finalista PP?

Co do gry Rakowa - miał arcytrudny terminarz na starcie w lutym. Mogli po prostu nie wejść odpowiednio w rundę z najtrudniejszymi przeciwnikami na początku. Wczoraj już wygrali w raczej niełatwym meczu. W swoich wyliczeniach zakładam po prostu, że będą grali tak jak w całym sezonie do tej pory. Skoro mieli średnią ok. 1,75, to będą tak ciągnęli do końca.

Podobnie uważam, do poziomu z dominatora ligi jednak nam trochę brakuje, zwłaszcza kadrowo. Gramy dobrze, ale taka pogoń na szczyty jest mało realna. Raczej to będzie 42 punkty i np. 6 miejsce na koniec. Co nie znaczy, że jest to kompletnie niemożliwe, to w końcu tylko sport i tylko ekstraklasa. Gdyby rzeczywiście Raków zaliczył zjazd w dół i mielibyśmy się ścigać z mającym 4 punkty mniej górnikiem, to już zupełnie inna sytuacja.

A jeszcze inaczej jeśli si okaże, że 4 miejsce daje puchary. Wtedy są w zasięgu. To tylko 6 punktów w 12 meczach. W tym wypadku problemem jest nie dystans tylko fakt, że na to miejsce będzie wtedy miała chrapkę połowa ligi, a swoje ambicje ma i Raków, i Lech, i Lechia, i Górnik, i Śląsk...
Ostatnio edytowane przez Tantal : 22.02.2021 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując