Wyświetl pojedynczy post
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2021, 16:26
Karherop napisał(a):
Skoro mówimy o składzie na dzisiaj to problemu nie ma, bo tylko Zukov wypada za kartki.

W meczu z Pogonią będzie pewnie Kuba na ławce, są jakieś 2 tygodnie powinien być Kuveljic pod gra. Za miesiąc może Basha, może też Kone.

Jest poza tym Chuca, Szota i Boguski. Goście którzy zawsze w razie W wejdą na boisko. No i Broda/Buchalik ekhem.

Wyliczyłem 21 zawodników. Od biedy, ale można się tyłu doliczyć (w tym aktualnie 18 zdrowych) Wachowiaka, Starzyńskiego czy Gruszkowskiego nie liczę, bo nie ma co nakladac zbędnej presji. Pana AB też sobie odpuszczam.

Nie ma takiej awarii że wypada piłkarz X i już musimy ciągać kogoś z CLJ kto nawet z zespołem jeszcze nie trenował.
Tak, tylko że Ty mówisz o problemie ilościowym, którego może rzeczywiście nie ma, a koledze być może chodzi o jakość. Bo nie wierzę, że nikogo tu nie martwi, że najprawdopodobniej ktoś z dwójki Szot/Boguski zagra za Żukowa z Pogonią.

Chuca chyba jest spalony u Hyballi. Błaszczykowski już na początku rundy miał bagatela 43% rozegranych minut w Wiśle od czasu powrotu. Zagrał trochę z Piastem i już go nie ma.

Kuveljić dopiero co wraca do pełnych obciążeń, zanim jeszcze do końca ogarnie taktykę to myślę, że minie z półtora miesiąca. Na Bashę to szczerze mówiąc już nie liczę. Kone kontuzjowany, a nawet jak wróci, to jest to chłop do odbudowania. Co do Serafina Szoty – kiedy z meczu z Jagą wypadł Mehremić, to Hyballa wolał przesunąć Sadloka na środek, a Burligę na nie swoją pozycję, niż zastąpić stopera stoperem, którym w tym wypadku był Szota.

Buksy rzeczywiście nie należy liczyć. Medved na razie nie pokazuje niczego ciekawego, ale i tak wchodzi regularnie za Silvę, który, swoją drogą, w mojej subiektywnej opinii, też gra bardziej z braku laku, niż z faktu że coś daje zespołowi (chociaż dużo biega). A młodzi jak to młodzi – melodia przyszłości. Broda, Starzyński, Gruszkowski, Hoyo.

Zatem osobiście zgadzam się z kolegą wyżej, że na ten moment sensownych piłkarzy na przyzwoitym poziomie mamy około trzynastu. Lis, Burliga, Szot, Frydrych, Mehremić, Sadlok, Żukow, Plewka, Yeboah, Savić, Silva, Forbes. Można doliczyć Kubę i Nikolę jeśli wrócą po kontuzji. Reszta to dla mnie zapchajdziury, młodzież i Medved, co do którego na razie nie mam wyrobionego zdania.
Odpowiedz cytując