masada napisał(a):

Jazdżyński: Wisła Kraków w 2019 roku była wprawdzie na siódmym miejscu w lidze pod kątem wygenerowanych przychodów ale, pomijając beniaminków, miała trzeci od końca budżet wynagrodzeń w Ekstraklasie. Niższy mieli tylko spadkowicze. My nie możemy tyle co inni wydawać na pensje piłkarzy, bo musimy spłacać stare długi.
Kto to tak tam gardłował, że mamy topowy budżet i nieadekwatne wyniki sportowe? ;p
o, juz wiem kto:
|
Też o tym samym pomyślałem:
WHITE*STAR napisał(a):

|
Kuriozalne to jest myślenie, że taki Janicki, Beqiraj czy Frydrych zarabiają mało lub choćby średnio w realiach polskiej ligi. Później forumowicze robią oczy jak dowiadują się ile faktycznie koszą kasy piłkarze w Wiśle. Tak też było z Wasilewskim.
|
TJ mówił, że nas nie stać na płaca typu 50k miesięcznie, przez cały wywiad mówi, że pensję są na stosunkowo niskim poziomie.
WHITE*STAR napisał(a):

Nie mają tych rezerw też inne kluby, z którymi rywalizujemy. Na letnie transfery przed sezonem 2020/21 wydaliśmy na pewno więcej od:
1. Podbeskidzia
2. Stali Mielec
3. Warty
4. Górnika
5. Śląska
6. Lechii
7. Piasta
8. Pogoni
9. Jagielloni
10. Rakowa
I to nie to, że moim źródłem jest Transfermarkt, bo wg tego portalu tylko zarobiony Lech wydał więcej od Wisły. Po prostu wymienione powyżej kluby brały wolnych zawodników lub tanich z niższych lig, vide Abramowicz u nas.
|
WHITE STAR - tłumaczyłem, że jesteś w błędzie - pisałem o ASIORACH, którzy zapomnają równiez o pandemii, masz tutaj potwierdzenie moich słów:
TJ :"przerwa, która nas wybiła z rytmu i straszliwie pokiereszowała finansowo"
Tego typu pieprzenie robi zły PR wokół klubu, nagonka i puszczanie bajek-mitów, że mam jakiś budżetu płacowy czy coś tam na transfery.
WHITE*STAR napisał(a):

|
Kuriozalne to jest myślenie, że taki Janicki, Beqiraj czy Frydrych zarabiają mało lub choćby średnio w realiach polskiej ligi. Później forumowicze robią oczy jak dowiadują się ile faktycznie koszą kasy piłkarze w Wiśle. Tak też było z Wasilewskim.
|
Powtórzę : KURIOZALNYM JEST, że sporo osób sra się o finanse, że jest super (czytałem wiele razy nie chce mi się szukac kto), a zapominają o PANDEMII, która tak jak równiez pisałem wielokrotnie przed potwierdzeniem moich słow przez TJ podcięła nam dodatkowo skrzydła.
Dlatego pisałem również, żeby ci co sie rzucają najbardziej zaprzestali się wypowiadać, gdyż jeśli nie należą do SOCIOS to nie mają MORALNEGO prawa do "zarządzania" finasami klubu...
Jakby ktoś dalej nie wiedział ile kasy mamy na transfery (pomijam płace) to TJ odpowiedział: ZERO - dlatego dyrektora zajmującego się tego typu sprawami nie będzie,
Aha czytałem również: jakby dobrze zarządzali środkami to byłoby na transfery. Mam na myśli tutaj podwyżkę pensji dla Buksy, która mogłaby zostać rozdysponowana na transfery :/ Tak piszecie a nie macie pojęcia :/