Wyświetl pojedynczy post
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2021, 07:36
Powinniśmy to w tej chwili myśleć o przyszłości - zamknąć temat Buksów, bo najprawdopodobniej nie mamy żadnych argumentów, żeby coś w tym sporze ugrać, a chociażby Zahavi ma na tyle silną pozycję w światowym futbolu, że bardzo szybko może puścić informacje, że Wisła to klub, który robi pod górkę młodym.

Mamy swoich młodych, czerwcowy zaciąg - Buksa z twarzą z tego już nie wyjdzie, my natomiast możemy teraz tylko zyskać. Żadnych zsyłek, żadnych klubów kokosa, rozwiązywania kontraktu - tak jak ktoś wcześniej pisał, ławka aktualnie jest na tyle długa, że może na mecze jeździć, niech trenuje z pierwszą drużyną - do czerwca takie doświadczenie da mu odpowiednio po dupie. Jak będą argumenty czysto piłkarskie - to niech nawet gra, zawsze nam troche punktów do Pro Junior natrzaska. Nie zachowujmy się jak sąsiadka z Wdowiakiem, pokażmy że jesteśmy profejsonalnym klubem i my umów dotrzymujemy. Buksa pójdzie, przepadnie czy nie - a karma wraca, więc jakieś mam dziwne wrażenie, że czeka go kariera Kupisza, przewodnika po Włoszech.

I nie, nie wydaje mi się, że jak odpuścimy, to każdy młody będzie teraz myślał, że Wisłe można dymać - jak widać, aktualnie kontrakty z młodymi są podpisywane na dłuższy okres, zapewne są odpowiednio zabezpieczone klauzulami i na tym się skupmy. Sytuacja z Buksa była specyficzna i pojderzewam ze 1 na 10000 - jak się okazało, tatuś może być gorszym pomagierem niż nie jeden menago.

Jeszcze na koniec - jeżeli sytuacja wygląda tak jak przedstawią ją TJ(a nie mam żadnych powodów, żeby mu nie wierzyć) to przepraszam zarząd za wcześniejsze oskrażenia, że dali dupy z kontraktem.
Odpowiedz cytując