Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2021, 00:39
d napisał(a):Wyświetl post
Dawno mnie tu nie było, ale ponieważ jest dobra okazja to się wypowiem

Uważam, że wyjątkowo podłe i niegodziwe jest porównywanie Olka Buksy do Łukasza Surmy i Krzysztofa Mączyńskiego. Bo niestety jestem na tyle stary, że to pamiętam, i to co zrobił nasz obecny wychowanek jest dużo gorsze:

Łukasz Surma został "wydalony" z Wisły, gdy na początku naszej złotej ery uznano, że nie rokował i odpalono go do Chorzowa. Co było potem, wiadomo, Legia, napinka, transparenty. Dziś gra u nas w oldbojach.

Krzysztof Mączyński odszedł do Legii w ostatnim możliwym momencie ratowania kariery - w czasach wiadomo kogo, gdzie odrzucano oferty zagraniczne (za: książka Jadczaka - nie mam podstaw by mu nie wierzyć, nawet obecnie). Wyszło słabo, ale to był zwykły kontrakt zawodnik-klub, pomijając już nawet to, że dekadę wcześniej kontuzjowanego piłkarza klub po prostu wydalił, na śmietnik.

Olek Buksa nie podpisał kontraktu, do którego - jeśli wierzyć "górze" u nas się zobowiązał. Wydoił 0,5 mln PLN, oszukał kibiców (nieważne), klub (nieważne, nie ma umowy), Kubę Błaszczykowskiego (...). Nieporównywalne.
Zgadzam się w pełni. Właściwie potwierdziło się wszystko to co mówił jego były już wtedy agent w listopadzie:
https://sport.tvp.pl/50894276/marcin...az-mu-szkodzil

Wygląda na to, że Adam Buksa senior to człowiek wyznający zasadę "po trupach do celu".
Odpowiedz cytując