Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2021, 12:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
No i właśnie... Wisla rządzą:
- Jażdżynski - przedsiębiorca, w zasadzie CV top biznesu w Polsce, spoza pilki
- Królewski, przedsiębiorca, top IT na świecie, spoza pilki
- Kuba, top piłkarstwa w PL, człowiek z najwieksza wiedzą o funkcjonowaniu wzorowego, zachodniego klubu, prawdopodobnie za te 1.5 roku przejmie funkcje Prezesa (tak obstawiam)
- Dawid Błaszczykowski, prawa ręka Kuby, dyplomacja, negocjacje, ocieplanie stosunków - robi to lepiej niż Obidzinski
- Balazinski - jego CV mówi samo za siebie, odwala cała robotę organizacyjno - prawna w klubie, człowiek piłki.
Reszty nie wymieniam, bo dość wyraznie chce pozostać w cieniu

Jeśli z taką mieszanka nie uda się wyprowadzić Wisły na prosto to nie uda się z nikim. Obstawiam, że doczekamy się również dyrektora, optymalnie byłoby pewnie w najbliższym czasie, aby wespół z Hyballa mieć jeden wypracowany model kierunku prowadzenia drużyny. Letnie transfery będą na tyle wazne, że nie będzie można ich przestrzelić.
No i całkiem spoko*. Pisałem moje posty nie w odniesieniu do obecnego zarządu, a w odniesieniu do pomysłów forumowiczów, by Wisła była "klubem rodzinnym" zatrudniającym ludzi związanych z klubem.

* Choć Dawid na prezesie, brak dyrektora sportowego i bardzo duża decyzyjność Kuby (decyzje o wzięciu Skowronka podjął autorytatywnie) średnio mi pasują.
Odpowiedz cytując