Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2021, 15:47
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
a o co obrońcy wielce "zasłużonego Wiślaka" ? Dajcie spokój, naprawdę, po Boguskim jedziecie w co drugim poście a uryne będziecie bronić bo pojawiła się opcja przyjścia za friko gościa pokroju Janickiego :/
Pudło. Jestem jedną z ostatnich osób na tym forum, której można zarzucić "jeżdżenie po Boguskim"

No chyba że ta druga osoba liczby mnogiej to jakiś przypadek, niemający nic wspólnego z tym, który post Kolega zacytował w swojej wypowiedzi.

Uryga wielce zasłużony oczywiście nie jest, wybitny też nie jest, za Boguskim mógłby buty nosić (kto wie, może nawet kiedyś nosił?), co nijak nie sprawia, że obrażanie go jest w jakimkolwiek stopniu usprawiedliwione.

No ale, jak już napisałem, nie sądzę, żeby obrażanie to miało u Kolegi jakiekolwiek merytoryczne uzasadnienie, bo innych byłych Wiślaków Kolega w podobny sposób nie nazywa, wliczając w to choćby przywołanego Janickiego (którego nawet trudno nazywać byłym Wiślakiem w porównaniu z Urygą) - co każe mi zakładać, że Kolegę po prostu rajcuje gra słów, którą w odniesieniu do akurat tego, Bogu ducha winnego chłopaka, Kolega tak błyskotliwie wykoncypował. I będzie się nią Kolega rajcował w każdym przypadku, gdy poruszony zostanie na forum temat Urygi. A my będziemy musieli tę grę słów na poziomie środkowej podstawówki czytać jeszcze zapewne wiele razy. Trudno.

I tak trzeba się cieszyć, że inwencji Koledze zabrakło na innych piłkarzy.
Odpowiedz cytując