Pulpet napisał(a):

To Balicki jest jeszcze w ogóle na kontrakcie? masakra, kto tego ananasa wypatrzył i wykupił.
Co do Tugermana to z jednej strony "gorzkie żale" po jego odejściu już chyba zapomniane, zwłaszcza jeśli się przyjrzeć kolejnym miesiącom jego kariery piłkarskiej - czy raczej kariery szpitalnej. Szkło.
A z drugiej strony. To wyraźnie był piłkarz z innego świata, więc w naszej gównolidze mógłby nawet tylko stać w polu karnym i zbytnio się nie przemęczać i do 10 bramek może by dobił. Hyballa mógłby mu dać trochę taryfy ulgowej na treningach bo to jest normalnie inny poziom jak chodzi o umiejętność gry w piłkę - jak Kuba jak Frydrych.
p.s. ja oczywiście jestem fanem Tugermana.
|
Przecież jak Hyballa pozwoli jednemu zawodnikowi człapac to rozwali sobie całą koncepcje gry a i pewnie w dłuższej perspektywie cała szatnie.
Nie masz zdrowia - nie grasz u Hyballi. Myślę że nawet Kuba będzie wchodził głównie z ławki, o ile nie wejdzie na swój top przygotowań.
Turgeman nawet jeśli lub ciężka pracę w ofensywie to po 2 tygodniach byłby rozwalony.
tedyy napisał(a):

|
Na kontraktach mamy 30 zawodników jeżeli nikt nie odejdzie to cięzko dołożyć następnych ze względów finnsowych
|
Sądzę dokładnie tak samo. Trzeba się pozbyć Beqiraja, może oddać na wypożyczenie Abramowicza. Może perspektywa przyspawana do ławki zwolni kontrakt Niepsuja.
Widać że Wisła mocno walczyć o zawodników z kontraktami wygasajacym latem 2021. Stąd na pewno pomysły Młyńskiego i Urygi.