|
Ludzie, dajcie spokój z tym Urygą. Patrzycie na niego łaskawszym okiem tylko dlatego, że jest wychowankiem Wisły, a zapominacie, jak grał u nas. Jasne, trochę się rozwinął, ale jest to moim zdaniem związane z przejściem na środek obrony, ale i zdecydowanie mniejszą presją. W Płocku ogląda go może 7 osób, nie czuć tam żadnej presji na wynik - wygrają to dobrze, przegrają to trudno.
Mamy dwóch młodych stoperów - Szotę i Hoyo. Pierwszy to dla mnie niewiadoma, ale w Stomilu miał pewne miejsce w składzie. Hoyo natomiast miał okazję grać w Ekstraklasie i nie zaniżał poziomu w wieku 16 lat. Jasne, z KSZO zagrał beznadziejnie, ale to nadal jeden zły występ na kilka dobrych.
Nie widzę powodu, by zatrzymywać ich rozwój i zabierać szansę na grę sprowadzając bardzo średniego obrońcę, który może nie udźwignąć presji gry w Wiśle. Już nawet Mehremić jest w stanie dać więcej, bo ma dwa spore atuty jak na stopera - dominująca lewa noga i szybkość. Dla porównania - Adi na 3. miejscu wśród najszybszych w tym sezonie, a Alan się nawet na listę TOP100 nie załapał.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|