|
Zgadzam się z tym że mecz słabszy niż z Legia ale 3 punkty bardzo cieszą.
Co się rzuca mi najbardziej w oczy? To że za łatwo pozbywamy się piłki. Jest fajny odbiór to wtedy kiedy jest okazja przyspieszyć to niepotrzebnie trzymają piłkę albo wycofują do tyłu, albo prosta strata. Wszedł Kuba i przy akcji bramkowej pokazał właśnie mega spokój. Podprowadził zagrał klepkę, spojrzał i gol. Brakuje mi choćby namiastki tego u pozostałych graczy, wszyscy tacy elektryczni.
Przy bramce należy tu pochwalić też zarówno Forbsa jak i krytykowanego przez resztę Savica który świetnie zbiegł z długiego na krótki słupek przez co zabrał Butko ze sobą i zrobił miejsce Kubie.
Też jestem zdania że Savic troszkę zawodzi narazie, ale daleki jestem od opinii że nie biega i nie walczy. A dalej pamiętam mecz w Zabrzu gdzie tam Savic zagrał naprawdę świetny mecz i na tym opieram swoją opinię że to dobry grajek i na wiosnę pokaże nam jeszxze sporo dobrego.
Cieszę się z przyjścia Hyballi. Widać że to po prostu trener z wyższej półki. Nie byłem zwolennikiem ani zwalniania Stolarczyka ani Skowronka bo spodziewałem się kolejnego Ojrzynskiego, Zielińskiego czy innego wynalazku ale taka zmianę to ja rozumiem.
Oby tylko piłkarze za nim poszli i dlatego to zwycięstwo tak cieszy bo powinno dać bardzo pozytywny bodziec dla nich żeby mu zaufać.
No i oczywiście brawo Mateusz Lis!!
|