Wyświetl pojedynczy post
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2020, 18:51
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamietam, to właśnie jesteś zwolennikiem takich koszykarzy vide dobór zawodników przez ojżyńskiego.

Swoją drogą bardzo się wkurzałem jak nas taki drągal robił w Rakowie, ale naprawdę jestem póki co zadowolony z jego gry mimo zmarnowanej setki z meczy z 7egłą.

Widać, że potrafi grać, strzelił więcej w tych paru meczach niż beciraj przez ostatnie 2 lata i przyszłe 5 :]

Jeśli jest KUPIEC za godną kasę to oczywiście sprzedawać, ale mimo wszystko chciałbym aby został. Beci OUT z naszą dopłatą.
Moją wypowiedź trzeba czytać w kontekście tego co mówiło się o Buksie i Forbsie. Czyli z jednej strony mega talent, drugi Lewandowski, miłość do Wisły, miliony dla klubu i FC Barcelona , a z drugiej strony turysta, koszykarz, półamator i drewniak.

Co do Ojrzyńskiego, nie jestem fanem grajków ani burdeli, które musi on ogarniać. Ale doceniam jego pracę. Jakiś czas temu pyknęliśmy Stal 6:0. Teraz taki wynik byłby myślę niemożliwy. Bardzo szybko poukładał ich do kupy i w przeciwieństwie do Wisły dał radę wygrać z elką. Ja wiem, mecz meczowi nierówny, dostał podmęczoną meczem z nami Legię, trzy karne, nie dostał drużyny z tak skopanym przygotowaniem fizycznym, ale:

1 WYNIKI (nie po raz pierwszy) GO BRONIĄ.
2 Nikt nie kazał Kubie trzymać Skowronka na siłę miesiącami, nikt nam nie kazał grać Janickim i Bequirajem.
3 Myślę, że gdyby Ojrzyński trenował Legię, Milan (hehe), albo Wisłę z czasów Kiko to też stawiałby odpowiednio na Pekharta, Ibrahimovicia, czy Carlitosa, a nie na Zjawińskiego czy Cebulę Rzeźbisz w tym co masz, a przypuszczam że w Koronie czy Stali nie dostał carte blanche co do transferów niczym jakiś Mourinho.

Rozwijając moją wypowiedź, nic nie wiemy. Nie wiemy jak poradziłby sobie Ojrzyński w Wiśle, ani jak poradzą sobie nasi grajkowie. Był szum o Buksie, a widoki na większą kasę na razie są związane z Forbsem (możliwe że za Buksę dostaniemy... ekwiwalent za szkolenie). Był lekki szum o tym że Mehremic jest turystą na doczepkę do klasowego napadziora Bequiraja, wyszło znów na odwrót. Nie żeby Mehremić był jakimś Bogiem, ale w porównaniu z Bequirajem można tak powiedzieć. Mówi się o Hyballi jako trenerze na lata, a on sam na temat zakończenia swojej pracy na Słowacji powiedział: " Miałem dwa lata kontraktu i po 1,5 roku usiedliśmy do rozmów na temat nowej umowy. Ale ja już nie chciałem pracować na Słowacji, powiedziałem, że 2 lata to dużo i szukam nowych wyzwań." Także komicznie to czasem wychodzi.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 19.12.2020 o godz. 18:53.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując