Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2020, 08:00
Cytat:
Zreszta na tamten czas i sytuacje w jakiej byliśmy mogło się wydawać zrozumiałe albo logiczne. Bo po co szkolić jak można kupić a Wisła mogła mieć każdego z naszej ligi. To oczywiście nie moja bajka ale tłumaczenie logiczne.
Właśnie na tamte czasy to już były inne czasy i Cupiał nie dopasował się do nich i od wtedy zaczął się spacer w dół pod każdym aspektem. Wtedy już przestawaliśmy być wielkiem bogaczem ligi,a moze inaczej, inne kluby zaczeły cenić wysoko swoich piłkarzy, nie tylko tych starszych sprawdzonych ale i młodych, zaczęli stawiać zaporowe ceny, a rynek zagraniczny otworzył się na Polskę i zaczęło się sprzedawanie piłkarzy za granicę za niezlą kasę i to nie tylko z Wisły czy Legii bo to dobre kluby, ale każdy klub już mógł robić biznes z zagranicą, a nie schemat mniejszy klub - Wisła/Legia - zagranica

Też od dawna pisałem, że tylko szkolenie młodzieży się liczy. W tej lidze nie ma innej opcji na pójście finansowo w górę. Prędzej będziemy w stanie co roku sprzedawać piłkarzy za dobrą kasę i to będzie nasza stabilizacja finansowa (chociaż ryzykowne jest opierać budzet na tym, że PEWNIE sprzedamy - niż grać dobrze, awansować do pucharów i z tego mieć tę dodatkową kasę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując