Wyświetl pojedynczy post
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2020, 16:36
Jakby nie spojrzeć trener powiedział prawdę po meczu z Legią Warszawa.
Faktycznie słabo zabrzmiało, że nie miał kogo wpuścić na boisko... ale jak zobaczyłem kogo mieliśmy na ławce to faktycznie było licho...

L. Klemenz
L. Burliga
R. Boguski
D. Hoyo-Kowalski
J. Carlos
Chuca
K. Gruszkowski
M. Buchalik
D. Abramowicz

Wszedł Chuca i Abramowicz, którzy maczali palce przy straconych bramkach... a reszta cóz... niech trenuje...

Szczerze mówiąc nie widziałem, że Mak jakoś odstawał od reszty drużyny ale trzeba zaufać trenerowi...

Jakby nie spojrzeć w koncepcji gegenpressingu chodzi o to aby wszyscy brali w nim udział... jeśli ktoś odpuści to marnuje wysiłek kolegów... i ten cały gegenpressing traci jakikolwiek sens, a wręcz robi się niebezpieczny...
Dlatego krytyka zawodnika, który trwonił wysiłek pozostałych zawodników jest wskazany i jak najbardziej na miejscu. Jeden zawodnik może zawalić mecz pozostałej 10...

Tak czy inaczej trzymam kciuki... bo pomimo remisu z Cracovią i porażki z Legią... to oba mecze umiarkowanie podobały mi się... przypomnę, że przed meczami kalkulowano dwie porażki i zastanawiano się ile stracimy bramek z Legią...

Mam nadzieje, że trener wypełni kontrakt i wniesie nową jakość do eklapy... dla dobra tej nędznej ligi. Jesteśmy przecież europejskim pośmiewiskiem... Każdy nas leje... a mecze np. Cracovii w pucharach to jest esencja anty futbolu... Drużyny Probierza powinny mieć zakaz gry w jakichkolwiek pucharach...

Hyballa chce grać ofensywnie i to urozmaici ligę... a zawodnicy może czegoś się nauczą... a nie taktyka na zasadzie laga do przodu i murowanko przez 90 minut...
Odpowiedz cytując